Sunday, May 29, 2011

This Weekend... Suka dan duka

Weekend kali ni agak penuh pancaroba...ada suka, dan ada duka nya...
Mcm novel plak kan..Apa yg sukanya,Jeng3.. Tanggal ari jumaat mlm sabtunya.. (sbnrnya xla weekend sgt.. aku kna keja esoknya),.. Geng2 ktorg,"SaSha's geng" plan utk main smthing.. main dkt dataran bawah Shah Alam.. aku x penah kot seumor idup main benda tu..Main apa?? Main 'zero point'.. ala.. yg slalu bdk2 gegirl main tyme kecik2 dulu.. bdk2 zaman skng dh x main dah..yg lahir taun 80-an ja tahu..;pala.. main guna getah tu..Ktorg min smpai 4 point ja.. stat dr zero point smpai 4th point..pas2 penat.. brenti kejap smbl maen baling2 frisbee...then balik.. soknya aku nk keja...

Pagi keesokannya.. phm2 jela.. cuti skolah.. so aku yg tggl dgn family ni.. terpksa la jeles tgk org balik kg, tp kita x balik kan.. so aku tggu akak,adik n abg ipar aku blk kg.., br aku g keja.. ari 2 p keja lewat skit la..huhu..

Pas je balik keja ari sabtunya, Aku dgn officemate aku plan nk tgk kung Fu panda.. ktorg tgk la mlm tu.. Ktorg tgk versi 3D tuh..Sbnrnya tu la 1st tyme aku tgk 3D..(malu lak bgtau nih).. Overal Ok la ceta tu.. best...Yg x bestnya aku duduk seat depan.. so agak sakit la tgkuk aku skit..kiki..

Ok.. Bab nak berduka ni la yg x best sgt ni,, tp dh nk jadi, nk wat mcm mana...
Tyme tghari tu, ari ahad.. ktorg g makan tghari la kan...xkan nk dinner plak..agak dah kenyang, ktorg gerak la g tmpat len.. tp tetiba mengidam tart Telur.. so ktorg gerak la p seksyen 7.. cr kdai feveret ktorg..kat pusat kosersial tuh phm2 jela..byk keta.. so smpai ja bab aku reverse keta, keta yg lagi satu pon reverse gk..dia kuar drparking..aku lak reverse sbb terlajak skit dr kedai tu.. Reverse nya reverse, x nmpk lak keta dr arah kanan kuar..so apa lg..DUM!!! terlggar bumper blakang dia.. hmm...
Pas2 kitorg settlekan la kat situ gk.. Lepas2 Nego suma.. aku byr la 200 rggit kt dia.. malas nk gaduh2,,pada pendapat saya, aku rasa aku salah 65%, dia lak bersalah 30%..lg 5% mgkin salah pihak pemaju kawasan tu kot..jalan sempit n x byk parking..malas nk gaduh dh.. pas2 aku byr, trus blah,,.mls nk tggu bengkel tu siapkan baiki keta mamat td.."Duit boleh cari,asalkan ktorg xda apa2, Alhamdulillah"....bnda tu ja aku slalu ckp dlm ati..saja nk sedapkan ati..

Then ktorg g tesco.. beli2 barang..Pas2 smpat berbual dgn abg pakej pelancongn.. Pegi balik ke bali, berserta mkn,mnm, n tmpat tggl juz 669 ja,, tingin gk nk p..heehee... Arap2 tercapai..huuhuu.. k.la.. nk smyg mgrib.. Doakan kebahagiaan aku..heehee..Wassalam..

Tuesday, May 24, 2011

MINYAK!!!!

Harga myk naik?? ya.. mmg reality, so pemilihan kenderaan mmg memainkan peranan yg penting sbb kalo kete yg guna myk byk, kos pon mestilah byk kan.. so kalo keje biasa2 mcm kita ni kna amek kira gk pasal bnda tu..heh3..btw,
Haha3.. lawak pulak bila pikirkan pasal hrga petrol yg semakin naik ni.. tringat plak sesi pergaduhan td.. kes x puas ati pasal myk...
ni aku qoute sket apa yg mmbe aku bengang sgt td.. maaf la kalo bahaya kasar sikit..

"die naik kan tax haram pny tinggi, tax kreta pon tggi gile babi, suroh kite 'bersederhana' pki brg m'sia 'proton'. sbb nnt die dpt byk duit, harge kreta tggi cm merce adepehal la klu gaji cm haram pny tggi, mmg diorg je la yg mampu, konco2. cina rmi bergaye pki kreta cantek sbb bisnes, mly menteri je la byk, nak usaha sendri je la, x pyh related ngn govern-f-ment"

"minyak lg la tak tau nak kate ape, 'bandingkan harge dgn negara2 jiran, negara kita ni murah lg', m'sia is listed in 'world oil exporters' la mangkok, compare la dgn ngr pengeluar nak compre ngn singpore pe jadah, pas tu ckp indon still mur...ah, indon tu haram pny corrupt, tak kan nak samekan kite ngn dorg plak? bodo mmg same korap. nak makan fast food pon skrg ni dah sesak, tax haram j pny tggi, apesal kite nak suap bg knyang badan pon still kne byr duit kt gvromen? camon la wey this gvrnment is no longer logic relative to brain"

Actually this is the fact

Malaysia
Harga Petrol : RM 2.90

Malaysia pengeluar ke-27 di dunia.

...Qatar
Harga Petrol : RM 0.75
Qatar pengeluar ke-22 di dunia.

Oman
Harga Petrol : RM1.00
Oman pengeluar ke-28 di dunia.

Egypt @ Mesir
Harga Petrol : RM 1.06
Egypt pengeluar ke-29 di dunia.

Iran
Harga Petrol : RM 0.35
Iran pengeluar ke-8 di dunia.

So pikir la sndiri la ye... *mata ke atas, tgn ke bahu*

Sunday, May 15, 2011

My Best Friend's Convocation Day!!

Mode: Happy Santai
Tarikh: 14 May 2011
Tempat: UiTM Shah Alam, Intekma Resort, Putrayaja, Bangi
Gengs: Aku, Amat, Aju, Tuyah, Diba, Husna n Family2 Amat

Pagi tu, aku bgn awal pg..kul 6am dh bgn.. lebih awal dr biasa..hehe.. slalu kalo keja pn pas subuh tdo balik, tp ari 2, pas subuh xleh tdo dh.. eksaited kot.. Buka FB kejap.. Then pukul 9.04 m, dpt msg from HR dept.. pasal kna attend something..sori, arini I'm on leave..hihii..awal2 g dh amek cuti, sebarang hal2 keja2 temporary not in mind..heehee

Then lepas siap2, sarapan apa yg ptt, trus gerak ke Shah Alam.. Agak2 dlm Kul 11am cm2,Kitorg, Aku,aju,tuyah n diba gerak bersama2 ke Dewan Konvo ( nama apa ntah dewan baru tu)... dewan tu agak besar.. tp panas sket kawasan sekitar.huuhuu..sesampainya di sana, ktorg trus mncari2 sejambak bunga utk amat.. setelah berpusing2, tawar menawar, akhirnya kitorg dapat beli sejambak bunga orkid berserta patung beruang kt dalam tu ( x igat beruang apa).. Pas2 dlm 15 mnt, amat pon kuar.. pas2 sempat bergambar2 sikit.. sophie pon ada.. so cute la sophie..heehe..

Then dpt msg dr Husna.. dtg dr UKM..srh amek kt Stesen komuter..Cian husna sbb smpai agak lewat skit.. tp xpe..ada byk g aktiviti..heh3..

After amek usna, ktorg trus g makan..perut diorg dh bergendang2 dr td g...amat lak makan dgn fmly dia.. then ktorng Jumpa dkt intekma ja.. Pas2 sempat bergambar2 kt intekma tu..FYI, kt intekma ada pakej photograpy utk budak2 konvo...after suma sesi photograpy abes, ktorg g minum2 kt Sacc Mall ptg tu..thanks Mak Amat blnja kitorg suma..heehee.. (sedap la mocha blended dia)

After that, ktorg balik kejap..rehat2 mandi2 prepare for da next xtvt at nite..'
Dlm Kul 8.30,ktorg gerak ke Putrajaya.. saja mkn2 angin... kitorg p dua bijik kereta...
Sampai ja jambatan putrajaya, apa lg..kitorg terus bergambar gambur kt atas jambatan tuh..mcm2 aksi ktorg posing..hah3...

Bila dh letih memosing atas jambatan,ktorg menuju ke destinasi seterusnya.. Posing kt atas jalanraya lak..dkt area2 masjid besi..kat sana xda org, so ktorg assume jela yg jalan 2 kami yg punya..hah3..upacara menggedik kt pic la jwbnya..

Pas2 gerak kt padang putrajaya.. kt cni ada ramai org.. ada function apa ntah.. mamat dr Jambu maharaja lawak jd pengacara... tp kitorg x kesah pon.. sibuk dgn amek gmba lg..hiihiii..
Then smpai ja part Nubhan wat persembahan, sifat x kesah kami td jd kesah lak..aju, diba n tuyah yg sememangnya suka dgn Nubhan trus berlari2 anak ke tempat nubhan td.. amek port depan skali..heehee..dapat gk korg snap gmba Nubhan ea..xpe2.. yg penting korg hepi..bila korg hepy, aku pon hepi gk..hehee.. suwet x??

Pas amek2 gmbo, lapo plak rasa.. so kitorg makan kt Area2 bangi sana..pas2 trus anta Usna balik kolej dia..Senang gila nk msk dlm Ukm ni..beza sgt dgn uitm.. kalo uitm ssh nk masuk dalam..nnt kena soal selidikdgn gad dulu kalo uitm..xpala.. lain tmpat lain ragam..sabo jela~~

Pas transfer2 suma gmba korg pon balik..tyme nk balik tu dah kul 2 pg dah..xpe2 skali skala balik lewat mlm...(skali skala la sgt kan..;p)
tyme balik ni terlajak skit..sesat2 skit..tp xpe.. ktorg mmg dah sinonim sgt dh dgn sesat ni..tp smpai gk last skali..hmm.. Overal ari 2 mmg best lah..thanks korg..

Ni ada sikit pic yg telah ditapis dh..heeheee.. tergelak sorg2 lak tgk pic korg tu..hiihiii




Jambatan Putrajaya




Padang~~


Mereka dan Nubhan

Thursday, May 12, 2011

My Hobby is watching Movies wif my Buddies!!

Congrats to all my fren bcoz finish already your exam for this semester.. hope you can pass it all with flying colour.. Especially to my brother, hope u can get 'dekan' again for this semester..hah3... Now, For sure you guys enjoys ur semester break..I'm feeling so so jelous with you..~~

I miss holiday.. since i work here, its very2 hard to take a rest for holiday.. must work 6 daysfor a week.. so i must do something (enjoy) at the weekend..only 1 day..huhu..T_T..

Lucky on you, A bunch of best muvie for this semester break..here i want to share the muvie that i think is best for you to watch it!!..;p

currently i only enjoyed the fast 5 n Kongsi..others muvie not yet..mybe later..hihi..
br stat tgk balik mggu ni.. tgk smlm n td..

Thor: 28 april 2011



Fast and Furious 5: 5 May 2011

Kongsi : 12 May 2011

The Priest : 12 May 2011

Nur Kasih : 19 May 2011

Pirates & Carribean : 19 May 2011

X-Men : 2 June 2011


kungfu panda 2 :




KL Gengster :9 June 2011






sekali lg..: 30 jun 2011

Transformer : 1 julai 2011


I Hope I Can Watch em All..peace...;p

Tuesday, May 3, 2011

REUNION!! 2 hari 1 malam..

Tempat: Sg Pangsun Hulu Langat
Geng: Aku, Aju, Diba, Ecah,Hajar, Man, Ika, Mimi, Syuk, Nani, Farah, Dan, NashriQ, Zahir, Kaber.
Duration: 1 & 2 May 2011

Pagi tu before brtolak, kitorg Sarapan dulu.. makan2 smbil tggu org berkumpul kt Hakim.
Bila suma da mkn, da ready, group kitorg 3 bijik keta bertolak dlm pkul 11 lebey. Lambat skit dr wktu yg spttnya.
Then bila da otw, Smpai ja batu 3, tetiba dapat berita yg kurang gembira.. Atuk amat yg berada di Sabah meningggal dunia..
(mari sama2 kita Sedekahkan Al- Fatihah kpd arwah) then srh diorg p dulu, sbb group hajar tggu dkt sana. So kami (geng keta Sasha) trus anta
amat ke Damansara rumah abg2 n akak dia.. pas2 amat trus balik SAbah.
Lepas anta amat, Geng Sasha (aku, diba,aju,) aku mcm biasa la.. sesat sbb juz tau nk p sana dr S.Alam ja.. tp xkan nk patah balik S.a kot.. So hentam saja perjalanan mcm selalu...Akhirnya sampai jugak.. Tyme kami smpai tu group man x
sampai g.. Man g kenduri mmber dia.

Sampai ja, Satu benda ja yg aku ingat.. SUNGAI!! AIR TERJUN!! Nyaman ja udara sana..suasana kt sana mengingatkan aju n diba dgn cerita antu mereka.. mcm2 crita kuar..sabo jela~~
Kami book 2 chalet.. one for boys and another one for gegirl..Sebelah menyebelah jer~~
Kat blakang chalet kami ada sungai.. so bley la mandi blakang chalet..private n org len xleh kacau..kiki
Pas2 Aku, Kaber,zahir n Nash berjalan2 ke dalam utan..cdg juz nk view2 kwasan ja..tp Smpai satu tempat, mcm best ja.. Kami trus mandi kat dlm tuh..
Cian Geng2 gadis, diorg cari kami x jumpa..hiihiii... So diorg mandi blakang chalet..best gk..
Da nk mlm.. kitorg start BBQ kami..suma dah smpai.. then makan ja apa2 yg ptt..
Pas2 hujan, x dapat wat xtvt lasak kt luar..
pas2 mlm tuh smpat lak tgk mentor..then men2 card..pas2 agak2 mlm sket ktorg g tempat
kolam air panas semulajadi.. panas woo.. ktorg juz celup2 kaki ja..huuhuu..then balik chalet, makan megi cup smbil tgk ceta kak limah balik rumah,
Pas2 tdo.. ada gk yg sembang2 smpai lewat pg..tp aku tdo je.. sok nk bgn awal..;p

Ari kedua:
Pagi2 bgn.. diorg gadis g beli nasi lemak utk ktorg..heehee..
Aku n man, pagi tuh dlm kul 7 lebey trus terjun sungai blakang chalet kami.. tejuknye!!!
tp air sungai mmg sejuk pon x kira la pg ke, ptg ke..sama ja..so redha jela dgn kesejukan air tuh..
Pas2 diorg balik beli nasik lemak, naik kejap..makan dulu~~
After that. then trus mandi beramai2..hiihii
and then Pas2 kaber dtg..dia ckp rumah mmber dia ada port baek punya..so ktorg gerak p port tuh..dlm 2 minit je jalan kaki.. FYI, kitorg xleh mndi kt tmpat org, satu chalet, satu sungai..so boleh mndi blakang chalet ja..
kalo x diorg akan cakap "ini tanah kami nak mndi bayor la"..dlm ati aku rasa mcm nk bakor je mak cik tuh,,,ok tamat crita yg membuatkan tagline reunion kami jd “ini tanah kami”
Ok, pas salam2 dgn tuan rumah(pemilik port best tuh).. ktorg masuk sungai tuh la.. diorg wat mcm 3 kolam.. satu cetek, satu dlm, n satu lg xtaula.. mybe dalam lg kot.
First p tempat cetek.. then p tempat dalam lak..main2.. suma.. pas2 bila nk sejuk n penat, p tempat cetek balik..ktorg men mcm2 game kt situ.. pas2 bila dh bosan, g tempat dalam balik... tyme ni la aku terlemas skit.. konon2 nk berenang lawan arus
la.. las2 penat..kiki..dah la kawasan air dalam..mybe 1.7 meter kot kedalaman dia.. so aku berpaut kt zahir..bila zahir dh terkapai2 aku paut kat man plak..
kikiki...pas2 aku lepak2 kt tempat cetek skit..ada la paras dada.. gegirl pn lepak2 kt situ..cuma tyme nk pegi sana ja kna lalu kawasan dalam..
Bila da nk dekat tghari ktorg pon balik chalet.. smpai ja chalet tgk jam br kul 10.45.. chiss awl g..igtkan dh tghari da...bgn awal katakan..kikiki...pas2 kami truskan upacara mndi mnda blakang chalet lg..mandi smpai kecut... ^_^
pas2 makan roti, jajan2..Cepat lak lapar kan..

Dlm kul satu, lepas siap2,kami pon balik...sggah mkn tghari kt shah alam dkt wong solo.. makan ayam penyek...smpai ja rumah trus update status kt fb, n lastly trus tdo smpai pg..(x senonoh) hehee

kesimpulannya: mmg best.. rugi sapa yg x ikot..kiikii...
next xtvt: mybe nk pnjat Broga Hill plak ah...;p







X byk tgkap gmba..hihii...;p