Sunday, June 14, 2009

LI oh LI............

Hmm…tup2 dah pn stat praktikal.. aku wat praktikal kt kilang onkyo asia…kt area2 jtra neh..dah sbln lbey ckit dah pn…

Nk cta sket..pasal tmpt LI aku…kalo korg nk tau, aku sowg je boy kt c2..

Yg len sume pmpn..so sbgai laki yg baik ati n brsopan sntun, kna la jg tgkah laku kt sna.. nk jga nama baik university katakan..

Aku kt sana dk bahagin production engineering (PE)… So bab2 mesin mmg kna pakar la..mcm2 mesin aku guna..lathe,milling,grinder,drill,cutter,jigsaw, n mcm2 lg la…wat welding pon penah… pas2 dah nama pn engnr,kna la tlg servis2 sket (dgn bntuan technician)

Aku kt sna brsama2 lg 3org gal…nadiah,nazawa n ping.. melayu,jepun n cina…

Kt PE aku d bwh bos kami iaitu manager En. Mohamad.Kt sna kmi dgn technician2…diowg suma bek sgt..tp nakal sket….(agak byk sbnrnya)..Nak jdkan cta,mcm2 geng2 LI ni kena (kecuali aku)…hehe…pas2 kt PE room ada zaidi,abg zaidi,abg wan,radzi,zul,kak wardah..

Ada sowg 2 diorg jodohkan dgn sowg chargeman kt sna…tp ok la… ada sowg g diowg ckp muka dia mcm maria ozawa…haha…knai x? tpula kalo x knal…pas2 slalu kna lwk ala2 kepornoan…standart la 2…remaja katakan…..bak kata2 nadiah..kalo dia tnya nk bakelite pnjg mana,diorg tnya dia blk nak pnjag mana.. pastu kalo dia tnya nk wat lubang skru saiz bpa,mcm2 lubang diowg pkr…

Then mcm2 la….tp overall ok la…x boring…

Tp…….

Ari isnin ni manager kami kena tukar…..dia kna msk jaga bahagian warehouse n shping..ats sebab2 trtentu dia kna tukar…tkr pn ats sbb nk tolong kilang la…owg luar xleh tau sbb apa..rhsia kilang..

Sedihnyer….

Pas2 tampuk pemerintahan akn diambil alih oleh bahagian production…kranya nnt PE n production di bwh satu bumbung la…dgr cta manager dia garang… bdk2 PE len xbp ska sgt…ei..tkt aku…xtawla cmna naseb aku nnt…

To be continue…………………………….