Tuesday, May 24, 2011

MINYAK!!!!

Harga myk naik?? ya.. mmg reality, so pemilihan kenderaan mmg memainkan peranan yg penting sbb kalo kete yg guna myk byk, kos pon mestilah byk kan.. so kalo keje biasa2 mcm kita ni kna amek kira gk pasal bnda tu..heh3..btw,
Haha3.. lawak pulak bila pikirkan pasal hrga petrol yg semakin naik ni.. tringat plak sesi pergaduhan td.. kes x puas ati pasal myk...
ni aku qoute sket apa yg mmbe aku bengang sgt td.. maaf la kalo bahaya kasar sikit..

"die naik kan tax haram pny tinggi, tax kreta pon tggi gile babi, suroh kite 'bersederhana' pki brg m'sia 'proton'. sbb nnt die dpt byk duit, harge kreta tggi cm merce adepehal la klu gaji cm haram pny tggi, mmg diorg je la yg mampu, konco2. cina rmi bergaye pki kreta cantek sbb bisnes, mly menteri je la byk, nak usaha sendri je la, x pyh related ngn govern-f-ment"

"minyak lg la tak tau nak kate ape, 'bandingkan harge dgn negara2 jiran, negara kita ni murah lg', m'sia is listed in 'world oil exporters' la mangkok, compare la dgn ngr pengeluar nak compre ngn singpore pe jadah, pas tu ckp indon still mur...ah, indon tu haram pny corrupt, tak kan nak samekan kite ngn dorg plak? bodo mmg same korap. nak makan fast food pon skrg ni dah sesak, tax haram j pny tggi, apesal kite nak suap bg knyang badan pon still kne byr duit kt gvromen? camon la wey this gvrnment is no longer logic relative to brain"

Actually this is the fact

Malaysia
Harga Petrol : RM 2.90

Malaysia pengeluar ke-27 di dunia.

...Qatar
Harga Petrol : RM 0.75
Qatar pengeluar ke-22 di dunia.

Oman
Harga Petrol : RM1.00
Oman pengeluar ke-28 di dunia.

Egypt @ Mesir
Harga Petrol : RM 1.06
Egypt pengeluar ke-29 di dunia.

Iran
Harga Petrol : RM 0.35
Iran pengeluar ke-8 di dunia.

So pikir la sndiri la ye... *mata ke atas, tgn ke bahu*

No comments:

Post a Comment