Wednesday, May 5, 2010

Aktiviti last kot dgn dak2 ip..:( (sedih siot)

Sedih lak aku memikirkan yg aku ni bakal berpisah dgn rakan2 baik aku dr keluarga industrial physic ni…
Mybe smlm (5.5.10) merupakan aktiviti terakhir kami tgk wayang bersama2… pasni da x tgk da dgn diorg…(kot)…Sedih gua ckp.. dgn diorg ni la tempat aku bermanja2 pon….nnt, xtau la nk bermanja dgn sapa dah…(fmly x kira arr)

Semangat ja aku bgn pg2 td p beli tiket wayang… kul 10 aku dh terpacak kt depan kaunter… nk tgk IRON MAN 2 katakana… arini ari rabu… so mmg ramai la org pakat2 nk tgk arini sbb hrga tiket utk TGV rm6 jer…

Alhamdulillah dapat jugak aku port baik…..centre dlm pggung wayang tuh.. hihi… view dia agak cntek la…kiki

Then tghari kitorg makan kt umah gurl. Diorg masak spagethi dan meat ball.. hmm… boley tahan gk sedapnya… mcm nk makan lg jer..hihi…
Pas2 tepat kul 3ptg.. stat la pengembaraan kami… tgk ceta iron man..tp ceta iron man 2 aku arapkan lebih best… juz ok la aku ckp… bukannya x best,.. tp aku hrpkan lebih dari 2….

Pas balik tgk movie., kami sggah pasar malam.. beli la apa2 yg ptt… geng2 gurl ada jugak yg beli tudung..hihi.. pantang tgk tdg cntik, suma nk beli…
Then, balik umah kejap… pas2 mlmnya ada lg aktiviti… melepak di tasek smbil main kad.. tepat kul 10 mlm… ktorg lepak2 kt tasek… smbil main kad n sembang2… main punya main punya main, smpai kul satu lebey, tup2, spotlight kt tasek 2 terpadam…. So mknanya kena chow la…. Ok.. kami chow la…
Then aktiviti seterusnya makan kt kedai mamak… aktiviti kemuncak la… kami mkn la apa2 yg ptt… pas2 bila agak2 dh boring, kami balik la rumah.. kul 3 lebey cm2 la… Sedih siot memikirkan terpaksa berpisah dgn kawan2 aku ni… 

Credit to:
Geng wayang: amat,aju,tuyah,kaber,diba,man, hajar, awin
Geng lepak : zahir, man, tuyah, aju, nashriq, diba, awin,nad, ana,amat



Monday, May 3, 2010

CHENTA...

Tiba2 ja terasa nk jiwang lak mlm ni.. hmm...
Apa itu cinta..??
cinta 2 ada byk mkna... stiap org ada tanggapan yg tersendiri...
bg aku, cinta adalah perasaan sayang pada seseorang atau ilmu ataupn barang kot.. ok cukup..

Aku wlpn x penah kapel or dlm erti kata laen single la.. tp aku rasa senang dgn keadaan diri aku.. biar la org cakap aku ni x laku ka.. hapa ka..
yg penting aku gumbira... tol x?? haha...

aku ada fmly n kawan2... syg sgt suma fmly n kawan2 baik aku... aku rasa ini kot cinta..

bg aku, cinta itu terlalu sofikated.. nk ckp x suka kt pmpn 2 tipu la.. aku ngaku, aku ada suka kt seseorng.. tp aku rasa biarlah masa n takdir yg menentukan hubungan persabatan kami... x perlulah nk berkepit sana sini.. wat perkara bukan2... kawan sudah... nnt kalo brcinta, takut keciwa lak.. so lebih selesa single..hah3...
( muda lg kot aku ni)....

ni ada sedikit aku survey ttg true love dr mat2 salleh... nah baca kalo rajin

1 I love you not because of who you are,
but because of who I am when I am with you.

2 No man is worth your tears,
and the one who is won't make you cry.

3 Just because someone doesn't love you the way you want
them to, doesn't mean they don't love you with all they
have.(dgr tuuu...)

4 They say love hides behind every corner,
then I must be walking in circles.(hide..padanla aku
tak nampak..ekekek)

5 A true friend is someone who reaches for your hand and
touches your heart.

6 The worst way to miss someone is to be sitting right
beside them, knowing you can't have them.(slalu ni)

7 Never frown, even when your are sad,
because you never know who is falling in love with your
smile.

8 To the world you may be one person,
but to one person you may be the world.

9 Don't waste your time on a someone,
who isn't willing to waste their time on you. *Easier
said than done, isn't it?*(hehehe..ye betul;..)

10 Maybe God wants us to meet a few wrong people before
meeting the right one,so that when we finally meet the
person, we will know how to be grateful!
(kene becinta banyak kali aa ni..)

11 Don't cry because it is over, smile because it happened.

12 There's always going to be people that hurt you,
so what you have to do is keep on trusting and
just be more careful about who you trust next time around.

13 Make yourself a better person and know who you are before you
try, and know someone else and expect them to know you.

14 Don't try so hard; the best things come when you least expect
them to.

"People are like stained glass windows. They sparkle and shine when
the sun is out, but when the darkness sets in, their true beauty is
revealed only if there is a light from within"

"Lucky is the man who is the first love of a woman but luckier is the
woman who is the last love of a man.

Sunday, May 2, 2010

Alkisah mat Bangla n Pak arab

Bermulalah satu cerita di station minyak atau lebih dikenali sebagai pam minyak. Di pam minyak ini ada dua orang pekerja bangla yang hanya tau cakap melayu sikit, omputih sikit dan bahasa bangla banyak yg dia tahu.

Seorang itu bernama Majid dan seorang itu lagi bernama
Hasan. Pada satu hari berhenti lah sebuah kereta mewah
adik-beradik Mercedes utk mengisi minyak.

Pemandu kereta itu seorang yg berbangsa arab. Kebetulan pula minyak di pam minyak itu dah abis dan ini mendatangkan masalah kepada hasan utk memberitau kepada org arab itu bahawa minyak dah abis.

Orang arab itu pula tidak tau berbahasa melayu cuma tau bahasa omputih sikit dan bahasa arab tentulah terror kan...

Hasan cuba memberitahu kepada org arab tu sambil menyebut "fuel" dan disusuli gerakan memusingkan tangan menandakan minyak abis, tetapi orang arab tu ternganga luas tanda tidak paham.

Hasan cuba lagi sekali lagi dengan menyebut "fuel" dan
disusuli gerakan memusingkan kepala, tetapi orang arab tu ternganga luas juga tanda tidak paham ler tu..memang bodo sikit org arab ini.

Hasan pun tak tau nak buat camner..dia pun pegi kat Majid utk menerangkan situasi dier sekarang. Mereka bercakap dalam bahasa bangla, dan ditranslatekan begini

Hasan: "Majid, tolong aku majid, org arab tu tak tau minyak kat sini dah abis"

Majid:" ala...ko cakap jer ler..minyak dah abis.. "

Hasan:"aku dah cakap dah, tapi dier tak paham...aku pulak, tak tau cakap omputih..Yes , No, Alright aku tau ler.. dan... I love u "

Majid:"Aku pun tak tau jugak cakap omputih... "

Hasan:"ala..ko tolong ler aku.. "

Majid:" ok tak per...aku tau sikit-sikit cakap arab"

Lalu pergi la..Majid dekat org Arab tu dan berkata;
"Fuel!, Sodoqallahulazimmmmm", dan baru ler..org arab tu paham dan dier pun blah...ler...