Wednesday, June 15, 2011

Durian is duri an

Lama x update blog.. semenjak 2 menjak aku kt kg ni.. huh..bz memanjang.. bz dgn komitment dgn Family..1st day aku kt rumah, aku dikejutkan lg.. dpt sorg lg cucu..br berusia 3 ari tyme tu.. Her name is Marissa Khairani.. then akak dia Marsha Qistina.
Pastu sorg g cucu.. umor berapa bulan tah.. her name is Sofiena Zulaika kot.. ok.. tu kesah sedara mara..

Tp bnda yg agak terkejut ialah pasal pohon durian sebelah rumah aku..Waa.. 1st tyme ia berbuah dgn byknya n aku dapat menikmati buah tu.. aku rasa 1st day aku kt kg n 1st buah jugak la dia gugur.. mcm tau2 gk kan.. Sedap woo buah dia.. 1st durian dlm tu ada 18 Ulas..agak byk tu.. then, mlm tu luruh lg.. kenduri durian la jawabnya,..

Bkn apa, eksaited kot..aku igt g.. ayah aku tanam bijik durian tu tyme aku kecik2 g,..tyme aku skolah rendah or tadika kot.. taun 90-an.. tyme tu aku still lyn ceta gaban, atromen, tomato man, layan komik hong kong, power puff girl, power renjers n bermacam2 power n man lg..

Taun lepas jd gk buah..tp x dapat mkn.. Mr Squirrel yg mkn dulu..ok la.. x kesah pn..hiihii

ok la... nk g mkn durian sat..;p


Thursday, June 9, 2011

Pertemuan Dan Perpisahan..T_T

Tarikh: 10 Jun 2011
Cuaca : Hujan Lebat.. (dah lama x hujan)
Mode: Agak sedih but at the same time terharu
Aktiviti : rehat kejap smbil layan radio
Tempat : office
Masa: 10 pg

Ya, arini merupakan ari yg agak suram..
Smlm x rasa mcm ni pon.. I hope I did the right thing..
Kebetulan, byk lak lagu sedih2 kat Hot Fm pg ni.. menambahkan lg kesuraman aku..huuhuu

Wlpn agak berat, aku harus, bahkan mesti wat jugak..
Actually, I’d resign.. Today is my last day job..i didn’t tell others yet.. Hanya segroup ja tahu.. mybe jpg lepas smyg Jumaat aku bgtau suma.. Bos2 x menghalang.. mybe sbb reason2 yg aku bg, diorg accept.. yess.. this is for my future n my life.. FYI, bos aku (factory Manager) sbnrnya br ja msk.. aku pn br btol2 kenal dia smlm.. tp xpela..wish U good luck Bos..1 major reason is about the working day.. skng keja 6 ari smggu.. But my future company only 5 day/ week..mgkin sbb tu kot diorg mcm x boleh wat apa2..
So rasa mcm ok la.. tenang la skit..

Rasa sedih lak nk tggalkan kawan2… Bila dh mula berbaik2 dgn suma org..then dapat tahu ati budi masing2..Tp terpaksa lak tgglkan suma rakan..Setiap yg bertemu pasti akan berpisah.huhu,.. nnt aku wat entry pasal korg..

But pg ni.. Assistant Manager dept lain pggil aku..dia br tau pg td.. then dia ckp la..mcm2 lg la.. mcm menghalang utk aku tgglkan keja aku..Aku tyme dgr yg dia ckp dia ska performance aku, aku rasa terharu sgt.. Kalo bos sndiri ckp, mcm biasa la.. Then dia ckp dia sggup Fight utk aku.. dia nk naikkan gaji aku lg.. Pastu aku ckp xpela.. sbnrnya, aku suka gk dgn dia.. dia kdg2 bg aku tlg utk dept dia.. kdg2 dia srh aku design smthing gna autoCAD.. then wat Bills of Material (BOM)..yess..byk bnda br yg aku blajar dgn beliau.tp Aku dh buat kptsan.. I’m still young.. so xkan nk keja, keja n trus keja.. aku pon ada life aku sndiri..

Ok la.. stakat ni jela yg dapat aku ckp..Nk smbung keja.. byk keja perlu disiapkan before aku tggalkan Kilang ni..huhu (konon nk bg good impression la)

Tuesday, June 7, 2011

Khas Utk mu My Best Fren..

ok.. entry kali ni khas buat sahabat baik aku, Ahmad Syarifuddin.. People juz call him amat or ahmad..

Actually ada byk lg kwn2 baik aku.. tp kali ni utk amat saja..ktorg stat kenal tyme sem 1 lg di sebuah universiti yg terkemuka skali kat Shah Alam.. but now we already grad 1 years ago.. tyme kat U dulu, ktorg agak jarang berpisah la.. anywhere we go, mesti dlm group tu ada gk amat ngan aku..kalo x g by group..aku mesti ajak amat p mana2..

Then, after grad.. we start working.. then what a coincident!! we working at the same place,, same office, but different Department.. hmm.. memang ajaib..kikiki..

Ok this song is for You Ahmad..;p
(terdengar dlm radio last month.. but dipopularkan semula arini by my collegues,, cian amat terkena arini..kwang3)

Ni lagu dia..

Ahmad - Arrora Salwa

Pertama kali si aku malu-malu,
Saat ku dekat ku ragu2
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad…

Ternyata tanpa ku duga-duga,
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya,
Ah Ah Ahmad…

Dialah idola,
Dialah superstar,
Mampu menggetarkan ranah jiwa

Dia yg ku nanti,
Selalu terpuji,
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..

Ahmad…
Kau selalu dihatiku
Ahmad…
Luluhkan keangkuhanku,
Ahmad…
Ingin aku cepat-cepat,
Bercinta dengan lelaki paling hebat..

Ahmad…
Peribadinya sederhana,
Ahmad…
Tiada banyak bicara,
Ahmad…
Ku tak mahu lama-lama,
Mendekat kepadaku dengan segera..

Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad….
Ah Ah Ahmad


ni dia amat


Amat, jgn marah k...hah3.... cmna dia tukar drpd ahmad ke LEH.. lg sedap kan