Thursday, December 30, 2010

ALHAMDULILLAH

Setelah pahit getir penat lelah n resah gelisah selama 2 mggu lebey akhirnya, tepat jam 9.30 malam td telah pun berakhir....

rasa suka, hepi gembira seronok terharu n sedikit riak telah terpancar di lubuk hati ku.. (astaghfirlahalazim..)

Akan ku ingat tarikh keramat ini.... 30-12-2010

Harap2 segala hidupku akan dipermudahkan.. amin...

Nak tau sbb apa???
heh3...
teka la~~

(bajet org bc blog aku..)
sbnrnya ni mcm diari aku la...;p
nk igt tarikh ja tkt lupa...^_^

Monday, December 27, 2010

Take a Break...

.........

Kau tempatku mengadu hati
memberi segala hidup
dunia dan seisinya milik-Mu
mencintai-Mu sejati

ku manusia yang penuh dosa
berharap ampunan-Mu
lihat di langit kesempurnaan hati-Mu
Kau cinta pertama dalam hidup


Allahu Akbar Maha Besar
memuja-Mu begitu indah
selalu Kau berikan semua
kebesaran-Mu Tuhan

kebesaran-Mu Tuhan


(lirik lagu st12)
*Kebesaranmu

Mode: kosong, still pikir mcm2…
Smbil melayan lagu ST-12..
X sangka lak diorg ada wat lagu ni…
sblm ni terdengar2 ja..

Juga mnjadi OST utk cinta n anugerah.. yg smpai skng x habes2 lg.
(kalo x silap indon pnya style, diorg kalo drama dapat rating tggi, pengarah srh sambung lg.. 2 pasal la smpai beratus2 episod… smpai mengarut2 ending dia…sbb penulis skrip da abes idea dah..)

Oke.. dah cukup 5 mnt.. smbung keja balik
* x sabar lak menunggu jumaat ni….insyaAllah aku akan “dapat” bnda 2…

Saturday, December 25, 2010

Malu Siot!!!!

kisah ni berlaku smlm....
sblm kejadian ni ktorng (aku,amat,aju n ecah) mkn2 kt restoran putera aju ayu dkt2 PJ (padang jawa), Sebuah restoran yg berkonsepkan ala2 family sket...
suasana pn okey.. (tiba2 rndu lak nk makan2 ikan masak 3 rasa dgn fmly kt tmpt mcm 2).. selepas pekena chiken chop n air hrlick, perut pon tenyang,,. smpat tgk anugerah skrin sket...
then ajak lg geng ktorg, tuyah, diba n mira sbb diorg diet.. xnk mkn kat sana sblm 2...
kami pn plan nak ke Dataran S.a.. otw ke sana pon da tersesat2 kot.. da nk smpai up town da aju drive..haaha..
lupa lak, ktorg naik 2 kereta je dkt sana.. smpai sana suasana da mcm x elok..
so tukar plan, ktorg ke dataran yg lagi satu..dekat masjid, ada padang lg...
kmdian cari port lepak, 2 pn terkecoh2.. ada yg nak lepak2 tepi padang la.. tgh padang la...bwh padan pon ada...;p
kmdian ktorg lepak tgh padang, jauh sket dgn org... nak gosip pn org len x dgr..hiiihiii
sembang punya sembang punya sembang, tiba2 bunga api termeletup kat btol2 atas rumput.. apa lg terkezut la diorg... tp aku still coolll... heh3..

then, lg skali, diorg bakar bunga api.. kali ni btol2 ia terbang atas tgh2 padang @ atas kepala ktorg.. tp tyme ni x terkezut sbb da ready kan..(cbok je diorg nak smbut krismas jgk).. then batang buluh fire craker 2 terjatuh n tercacak dkt2 blakang ktorg.. naseb bek x kena kami.. kalo x mmg aku pukul dah mamat 2....

pas2 terdengar dum dam2.. ada se group keta berhias dgn lampu2 yg berkelipan (maybe pnjam kt tauke ICT kot) smbil bunyi yg agak memekakkan telinga aku...

pas2,,,,,,,

tyme ni la kejadian yg menyebabkan diorg gelak guling2 kat padang 2....

kan bunyi lagu dr keta diorg kuat kan,, pas2 aku pn  saja ja shuffle skit...(sbnrnya x reti shuffle pon).. 2 step ja aku buat... diorg cakap aku "tershuffle" n maybe diorg igt aku melatah...dah la gelak x hengat... tyme 2 malu gila kot aku....tp aku saja ja wat2 cool...
igtkan da xda apa2...n kejadian ni akn dilupakan mcm habuk atas lptop aku ja...tgk2 arini diorg cakap pasal bnda 2 lg dalam fesbuk,,, ciss cake punya budak...
br cadang nk bersara kejap dalam dunia fb ni....xpo2, biarkan dulu...aku dh azam xnk buka fb lg...
nnt aku on fb balik, siap la korg...haahaaha

* tp kejadian 2 mmg agak memalukan pn.. rasa mcm #@$*&#@ je aku...T_T

Wednesday, December 22, 2010

Impian nak menjejakkan kaki ke pasar mlm tercapai...kui3..

Lama dh kot x p pasar mlm dgn kawan2...
akhirnya td dapat gk kuar sama2 ke pasar mlm...
lupakan mall2 yg dingin, panggung2 wayang yg bising... gadis2 yg seksi..
slalunya ari rabu ktorg tgk mubie... tp skng hrga tiket da mahal la.. nk mogok smggu.. xnk tgk muvie..hihihih

td p pasar mlm dgn tuyah, dieba n mira...
diorg tuyah n diba dr semalam g excited nk p pasar mlm 2...naseb bek x termimpi2..haaahaahaa
smpai sana mcm biasa, wat pusingn 1 round survey kot nk beli apa.. then msk round ke-2 ,mcm2 ktorg beli.... bege la, murtabak, keropok lekor, popia basah, soya, air kepala, tengkuk ayam, n mcm2 lg.. ktorg mkn dekat dataran sebelah masjid yg ada padang 2.... smbil menadah muka merasai angin2 yg sepoi bahasa kt dataran serta melihat telatah anak2 kecil berlari2 di atas padang n melihat bintang2 berkelipan di waktu malam... owh, indahnya ciptaan tuhan...(melebih2 lak aku stori mori..) mknn yg kami beli 2 last2 x abih..hua3...

then dlm kul 11 lebey kotg pn balik... ^_^

* sok nk plan ape plak ea...

Monday, December 20, 2010

My Heart is empty

Hari ni rasa mcm jiwa aku kosong ja....
rasa mcm bosan lak kt rmh sesorang.. slalunya balik keja ada org..
ni kosong.. kak abg da blk kg.. so rasa mcm sunyi sgt.
tp rasanya bukan sbb 2...hmm..
xtau la sbb apa...mybe rindu dkt seseorng kot.. 


Pas2 asyik nak sedih ja,...pelik gk feeling mcm ni...kdg2 feeling mcm ni mmg ada...
but usually ada rakan2 tyme mcm ni..but now, i'm alone... T_T

Mlm nnt geng2 kilang ajak men futsal... rasa mcm mls la nk men.. ni kalo yg ke berapa dah aku tolak jemputan diorg.. mesti sok aku kna bahan ni..sbb aku ckp nk dtg... tp xpela....ada ramai g org..

Pas2 aku terpikir balik... btul ke nk pndah tempat keja ni..(pdahal pggil interbiu pon blum)
tp kalo aku dapat, mknanya duk sorg2 la... kalo gaji tggi pon, tp x hepy x guna gk kan..
dkt cni dkt dgn membe2 n membe pon ramai... tiap2 mggu ktorg  jumpa...
arghh.. x boleyla hidup tnpa membe2.. ktorg da rapat sgt dh.. mcm satu family da...

Fikir-fikir.....~~~

Saturday, December 11, 2010

Pening..dilemma

Argh... aku pening, dlm masa yg sama aku dilemma.....
keputusan utk jgka masa 9taun....

hmm... sbnrnya aku tgh pening memikirkan nk beli keta apa...
sbnrnya dlm perancangan aku xnk pakai keta lg.. tggu 5 taun br nk angkat civic trus...
tp...... br2 ni aku dapat offer dr abg aku......

abg aku da lama x guna keta myvi dia...6bln lebih kot x pakai...dia br beli dlm staun mcm 2...
so dia srh la aku guna keta dia dulu...
pas2 br2 ni dia nk guna balik..atas sbb2 tertentu..(anak dia br lahir so kena la guna keta lebih)... dia nak amik awal bln satu nnt...br cdg nak pakai 2,3 taun dulu...tp xpela..bkn kete aku pon..

tyme ada kete  2 phm2 jela... rasa mcm macho je..haha.. best plak 2..lgpn senang.. hujan, panas pon xpe.. da mcm jd 2nd wardrobe da.. ada kasut, baju, mknn, novel pon ada..br cdg nk letak tv n peti ais dlm tuh.. hihi..
lgpn bkn apa..senang.. nk menumpang rumah teman mmbe pn sng wlpn x rncang nk tdo rmh org len..

tp bila pikirkan balik kalo xdk kete mcm xbest la sbb slama ni (padahal br 2 bulan) da slalu ada keta kan..
smlm aku try usha2 viva.. rasa mcm nk order trus ja.. sbb skng ni kete tgh murah snn end of year.. rebet nk dkt 2k tuh... kalo x amik bln ni..tggu bln 12 taun dpn la..hiihii..
at da same tyme aku terpikir balik 9taun tuh.. nk keta besar skit.. pas2 terpikir saga lak.. suma yg bajet2 rndah la.. nak smpan duit..(padahal duit x brapa ada)..
 

tp aku rasa better pakai keta yg kecik2 dulu kan... 9taun ja... plg ramai pn mybe dapat 3org anak dlm jarak 2.. so still muat even keta kecik kn...
pas 2 kawin dlm umor 25-27... pas2 br beli rumah...
then last skali br beli keta idaman ..Bentley Civic...hihhiiii


tp tgh pening nk saga or viva.. or kelisa 2nd hand..arghhhh!!!!!
lek ar Leh..sabo2...^_^





                                                                     this is SAGA

                                                              this is VIVA..

Wednesday, December 1, 2010

Konvo

Selesai sudah konvo...
memang memenatkan kalau berkonvo ni...
arini x dapat p keja lg..hee...
best.. tp agak terkilan sbb x dapat tgkp gmba beramai2 dgn classmate...
masing2 bz dgn fmly..(aku pon sama)
xpela..nk wat mcm mana kan.. harap2 dapat g berkumpul ramai2..