Tuesday, April 26, 2011

Cita-cita, Family, Dan Rakan-rakan

Dah 3/4 taun aku kt cni.. cukup ja staun insyaAllah aku akn balik hometown aku
usahakan besnes sndiri or keja ja kt mana2 area kedah..besness apa?? yg tu rahsia..
juz wait n see.
actually, skng aku tgh cari experience keja kat negeri org.. skng ni dlm perantauan la..
Kt cni, aku dgn kawan2 aku.. slalu kuar sama2, mkn sama2,shopping sama2, tgk muvie,lepak2,gosip2, main2,.mcm2 bnda la..pikir2 balik mcm sosial lak..tp kami x wat apa2 oke!! pergaulan still dijaga.. pas2 bila cuti panjang skit, geng2 kami bertambah ramai lg la.. jauh2 dtg turun shah alam.. ramai gk geng2 ip kt cni..
i'll miss that moment forever & ever.. xtau la mcm mana tnpa
korg nnt..pape pn, hidup mesti diteruskan. Demi cita2, aku terpaksa berkorban.
dah beberapa ari dh pikir bnda ni..susah gk wat kptsn..pening kepala berfikir..
Tp ni bukan krn duit semata2.. actually my parents pon da tua.. so aku nk luangkan byk masa dgn fmly2 aku..

Sejak aku keja, tyme raya ja aku balik..2x ja.. raya puasa n raya cina..raya haji ari 2 aku x balik.,. so sng cakap mmg jarang2 balik la..bygkan aku kena keja 6 ari smggu..mana tahan..
pas2 kt rumah kt kg mana ada sapa dah.. adik aku plg kecik kt U, pas2 yg len2 suma da kawin, ada rumah sendiri.. so tggal parent aku jela kt rumah.. mesti sunyi sgt2 parent aku..kalo anak keja besar2 tp suma wal hal msg2, mcm x best gk la..bg aku la..tp diorg sndiri aku xtau la mcm mana perasaan diorg..tp aku rasa parent aku yg bestnya tgk anak2 sndiri berjaya la..aku pon harap anak2 aku berjaya nnt...;p

Tp alhamdulillah.. tyme raya puasa ja, suma balik rumah.. sbb menantu2 parents aku pon dekat2 ja rmh diorg.. abes sgt pon kt penang, xpn kat perak sempadan kedah ja..so mmg stiap kali raya diorg balik la.. So maybe aku balik hometown pon nk cari jodoh gk la..nk cari org2 kedah ja..hahaa..juz kidding!! asalkan aku bahagia, tu da cukup.. x kisah dr mana pon..aku x penah cakap nak org negeri mana.. x kesah pn actually..kot..asalkan dia dapat bimbing aku, thats enough..(tringat lak kes ashraf muslim )ahh.. lupakan tu suma..
muda lg kot..kan3...bila aku da ada rumah nnt kot aku akn cari..

Tp, bila aku balik hometown nnt x semestinya suma hubungan2 dgn kwn2
terputus.. ye x..Dunia kan maju, still boleh guna Fb,sms,call.. cuma cara tu terbatas skit la..kita taip tyme bersembang nnt xda nada.. takot kita nk gurau2, org igt kita marah or wat bnda2 nk boleh menyinggung perasaan kwn2 lak.. tp rasanya x jd cm 2 la kot harap2..

Pape pon,Harap2 suma cita2 aku tercapai dan berjaya di dunia dan akhirat..amin...

Thursday, April 21, 2011

Aku terharu lagi...erk!!!

Td.. x sngka lak dapat kek lg sejibik dr org yg tersayang... err... org yg tersayang yg aku mksudkan ni my boloved fren... Amat,Aju,Tuyah,n Diba.. owh..so suwet la diorg..

Td pas keja g jalan2 kejap..diorg shopping sket. pas2 smpai foodcourt aku ngan amat g order mkn,.then diba,tuyah,aju g cari meja.. diorg da makan da.. so aku ngan amat jela order.. smpai kat meja tggal tuyah sorg ja.. Tuyah cakap diorg g toilet..hmm.. tggu punya tunggu punya tggu, diorg x smpai2 g.. lama gk diorg g toilet.. xpela.. siyes aku x suspect apa2..aku juz cakap je, diorg mesti kena denda cuci toilet..sbb tu la lmbat..kikiki..

Rupa2 nya diorg pegi beli kek.. bluberry cake..tyme korg nynyi lagu hepy besday 2, sgt2 merdu okey..hiihii.. oh so suwet la korg.. thanks you very2 much.. sgt2 terharu..ktorg mkn kat fudcourt tuh.. walaupun aku hidup di perantauan,,jauh dari family, tp aku tetap hepy.. sbbnya... ada kawan2 yg aku rasa mcm family aku sndiri..di waktu senang, susah, sedih kita lalui bersama..chewah~~

dan thank jugak kpd kawan2 yg wish kt facebook,sms,mms,3G, wimax, pa suma tuh.. tanpa korg suma siapa la aku..(bajet artis)

*pic ada kt diorg lak..xdapat nk upload..heehee..nnt lah




Dua keping ja from my camera phone..

Wednesday, April 20, 2011

Suprise Birthday party.. Ku terharu~~!! (ala2 lagu Rossa ye sebutan)

Arini 20/4

Thanks a lot to my colleagues n my beloved friends coz they successfully did a birthday party for us. Actually I didn’t aspect that they will celebrate my birthday too. yela.. sbb yg buat tu department lain.. aku jangkakan diorg smbut utk org2 diorg ja.. lgpn birthday aku ESOK.. aku ulang lg skali, birthday ialah ESOK..kalo omputih cakap TOMORROW.

Then pg tuh tyme aku p ofis HR (ada la keja skit), at the 1st tyme ada org wish hepy becoming birthday..hihi.. sbb slalunya org wish belated ja..becoming mmg x penah..btw,thanks Wawa..err aku perlu pggil akak ke..hahaha..juz kidding. Actually wawa ada tnya umur aku sabtu lepas. So aku dgn jujurnya ckp br 23 taun.. then dia x pecaya.. sbb dia cakap aku degree holder, so mcm muda la 23 tuh..hihi.. aku pon xpala.. x caya sudey..mybe muka aku nmpk matured kot..erk!!! then dia br tau umur aku 2 ari lepas.. so scra automatiknya dia tau la birthday aku..yela, dia org HR.. so sng la nk dapatkan info ttg worker..eh, tercerita ttg Wawa lak..peace..;p

Actually pg td aku dh suspect dh diorg wat smthing. Sbb beberapa org xda.. pas2 mcm bz smcam ja..sekejap msk, sekejap kuar.. tetiba amat,ikmal, nitha kuar kilang, pas2 sapa lg ntah..aku x sure..yg aku tau ramai org xda.. so dapat la jgka kan.. diorg kuar beli barang la tu~~ eleh, nk blakon g bank smpai 3 org…
tp yg paling x jangka,dgn aku2 skali diorg celebrate…oh terharu..sungguh terharu..mcm nak nyanyi lagu Rossa ja tyme tuh…
Diorg nyanyi lagu brthday, pas2 ada acara potong Kek.. ada 3 bijik kek…. Wewewewe~~~
Sambut birthday aku, Ah Yang dan Zul.
Ramai org join, rakan2 ofis,HOD, manager2 pon ada..Miss Joon, Miss Grace, Encik Halim..tp Encik Murad xda..mybe outstation kot..My beloved Factory Manager pon ada..Mr Matthew (arap2 pasni boleh naik pgkat kot kalo mention nama bos..kikiki)
Dan x lupa gk kpd Kak Emma.. susah payah msk sedap2… then x lupa gk suma org yg terlibat dlm menjayakan Majlis ni..rasanya diorg collect duit ramai2 kot..berapa hengget sorg aku x pasti.

Mcm2 gk menu..Ada KFC, Pizza, Roti Jala, Nasi, Ayam msk Merah, Udang goreng, tembikai, tomyam, pas2 apa lg ntah.. then yg paling penting ada KEK!! Hiihiiihiiii…

Td mmg cenyum abes la.. smpai beberapa org tegur..aku cakap la yg aku tgh blushing.sbb tu la aku senyum.. biasa la.. senyum kan sedekah. Yg 2 ja aku mmpu balas budi..hiihii.. pas2 aku cakap kt diorg, mlm nnt tepat kul 12 mlm sms aku, wish brthay utk aku, apa lg.. diorg wat gaya nk termuntah la…sabo jela..~~

Gmba x byk sgt aku smpt snap..tp nnt aku ada masa aku upload len..nk amek dr org2 len.. xpn kalo nk tgk, usha ja FB aku..nk kena collect gmba dlu dr org2 len..hihii

p/s: mlm ni nk kuar jalan2 n tgk wayang ramai2 dgn gengs lak..Nk celebrate Diba abes presentation PHD dia arini.. x sabo lak..heh3


Eleh.. buka kek senyap2 la tu~~



so suwet la korg...






Byk sgt mknn, srh geng2 store habiskan,..;p

Monday, April 18, 2011

Teka teki & Jawapan...

Dah dapat jawab teka teki smlm?? heehee.. senang kan.. tp kalo x dapat jawab, xpela.. aku bg pakej jawapan dgn soklan skali nih.. xpyh nk pening2 pale da..

1. Dalam byk2 kain, Kain apa yang paling berat di dunia?

* = Kain songket cap Gajah Duduk

2. Ibunya satu, anaknya beribu, apa dia?

* = Penyapu

3. Kalau 1 + 1 = 2, jawapan lain dia apa?

* = Jawapan lain salah la...

4. Ibunya diurut, anaknya dipijak.apa?

* = Tangga

5. Pokok apa bila kita nampak kita lari?

* = Pokok nak tumbang la...

6. Lagu apa yang semua orang di dunia boleh menyanyikannya??

* = Lagu 'Happy Birthday'

7. Air apakah yang paling berani sekali?

* = Air terjun

8. Sungai apa yang paling kurus di dunia?

* = 'Slim River'

9. Sungai apakah yang tiada air?

* = Sungai di dalam peta

10. Buah apa bila dia masak dia timbul?

* = Buah Melaka

11. Apakah persamaan antara ikan kod dengan kod gitar?

* = Kedua-duanya boleh digoreng

12. Ikan apakah yang mempunyai ketiak?

* = Ikan duyung

13. Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai?

* = Bas sekolah lah, the only bas pegi sekolah

14. Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais?

* = MILO AIS

15. Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki?

* = Sebab kalau dia angkat dua kaki,dia jatuh.sebab tulah dia angkat sebelah je

16. Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik?

* = lampu stadium kalau ada 'game' dia pasang, tapi kalau lampu bilik ada'game' dia padam

17. Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol?

* = Semut yang matanya BENGKAK

18. Mana lagi tua, motorsikal ke kereta?

* = Motorsikal.. ....sebab dia pakai tongkat

19. Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

* = kambing binATANG

20. Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?

* = Ikan betina - ikan duyung
ikanjantan - ikan bakar, mana ada pompuan nama BAKAR

So mcm mana?? puas ati x dgn jawapan..kikiki...
hmm..letih lak...td drive n terperangkap dlm jem kat tgh2 KL tuh or as known as 'GOLDEN TRIANGLE'...aiyo... ponat eden.


P/s: x saba lak nk tggu sok tgahari... nk mkn kt Hotel lg sok...weeewee.. sedap la mkn td.. the foods there is awesome!! hiihi siang saja 4X mkn,,kalo slalu boleh gemok ni.. yg plg bestnya all foods is for FREE~~~

ok la.. nk rehat jap..(sbnrnya nk tgk gemilang episod last..)
wassalam..

Sunday, April 17, 2011

Cuba Jawab teka teki ni... ce pikir ce pikiR

Stress?? byk keja?? byk esaiment?? otak krem?? hmm.. cuba rileks2 smbil berfikir santai kejap.. cuba pikir kenangan manis bersama,,,eh, silap lak..
cuba jawab teka teki ni... amik masa, pikir dalam22.. pas2 jawab..;p
ok..selamat mencuba~~

1. Dalam byk2 kain, Kain apa yang paling berat di dunia?

2. Ibunya satu, anaknya beribu, apa dia?

3. Kalau 1 + 1 = 2, jawapan lain dia apa?

4. Ibunya diurut, anaknya dipijak.apa?

5. Pokok apa bila kita nampak kita lari?

6. Lagu apa yang semua orang di dunia boleh menyanyikannya??

7. Air apakah yang paling berani sekali?

8. Sungai apa yang paling kurus di dunia?

9. Sungai apakah yang tiada air?

10. Buah apa bila dia masak dia timbul?

11. Apakah persamaan antara ikan kod dengan kod gitar?

12. Ikan apakah yang mempunyai ketiak?

13. Banyak-banyak bas, bas apa yang pandai?

14. Banyak-banyak mi, mi apa yang boleh makan ngan ais?

15. Kenapa anjing kencing angkat sebelah kaki?

16. Apa perbezaan lampu stadium ngan lampu bilik?

17. Apa binatang, badan kecik macam semut tapi mata besar "bulb" mentol?

18. Mana lagi tua, motorsikal ke kereta?

19. Ahmad bin Abu, kambing bin apa?

20. Bagaimana nak bezakan ikan betina ngan ikan jantan?


Jawapan??? heh3.. tggu next post..hehe...
wassalam..~~

Thursday, April 7, 2011

Meeting Meeting Meeting!!!!

Arini, 7hb april...huhuu

Dulu, bila meeting ja aku rasa mcm best.. attend pon juz semata2 hilangkan bosan ja.. dgr2 org cakap2 skitit, gadoh2 sikit, pas2 trus blah...hiihii.. jd watak yg x wujud ja.. yg bestnya kadang2 dapat minum coffee free,,..hihiii

But now, bila meeting ja mula menggelabah... kna prepare la.. kalo ada projek kna update la...coz they will ask u about ur progress...tp bnda ni biasa la kan..

Arini, kna attend 3 meeting.. satu weekly meeting, satu g meeting tergempar, n the last one is meeting dgn vendor pasal coolant machine..

weekly meeting tu biasa la..yg aku nebes ni meeting dgn vendor aku..kitorg nk tukar coolant baru, so org besar supplier kitorg pon dtg la kilang.. jepun lak 2..3 org..dlm 3 org tu, sorg ja terer BI.. dia tnya la mcm mana coolant 2,..aku x tau lgsg kata dia dtg..tetiba ja HOD srh aku join sbb dia tnya mana engineer yg in charge..aku juz monitor concentration ja.. tu pon Hod srh tlg wat form utk operator dia fill kann..

Tetiba ja kna join diorg meeting dgn director n vendor.. hod pon juz bg 4 point ja..kikiki.. aku cakap jela..merapu.. on da spot lak 2 aku dpt point tu..sabo jela.. bila jepun nk tnya, dia tnya aku.. mcm aku tau lak...jwb jela apa2 yg patot.. huuhuuu...

Xpala..try2 la..

Ops, lupa wat karangan BI lak utk kursus BI sabtu ni...;p