Wednesday, July 27, 2011

Awet Muda.. ^_^

Apa maksud awet muda??

haahaa.. suma mesti tau kan..eh, eh.. awet bukan nya bermaksud ada awek (teman wanita) yg muda or kekasih muda or org sptt budak kt bawah ni..


Ni awek muda, bukan awet muda ye..

sbnrnya, ia sejenis sifat kot..
bukan apa, teringat pasal dialog aku dgn sorg kerani baru (x la baru sgt) ptg td.. dia tnya aku:

Miss Kerani: "eh, umor ko berapa??'
aku: Teka la..
Miss Kerani : aku tgk ko mcm muka budak ja pn..20 taun kot..
aku: "cissss!! kuang ajo la tu.." (dlm ati).. umor aku 23 taun la...hampeh

grr.. panasnya.. dia xtau.. aku lg tua pd dia kot.. wlpn tua setahun ja..hiihiii .. mentang2 dia msk awl lg pd aku.. awal 2,3 bulan ja kot.. aku br sebulan kt tempat keja baru aku ni..hhiihii..
Padahal, penah gk org teka umor 25 taun n mcm2 umor g..So tau kan apa tu aweksss muda... awek muda..hiihii

Org cakap byk cara utk nmpk lebih muda ni..ada org guna kaedah tradisional la, kaedah moden la..(cucuk2 botox tu)..n ada juga kaedah semulajadi..
aku suka guna kaedah semulajadi... iaitu bykkan tenyum2 bersenyum..Selalu gk kot tersenyum.. kdg2 sorg2 pon boley tersenyum.. ^_^..

tp kalo aku moody smcm tu, xla nk senyum kan.. sebulan skali dtg la moody aku tu..so jgn nk suruh aku senyum lak..nnt x pasal2 makan pelempang aku...

Pastu kalo nk lg berkesan, Selepas bangun tidur, amalkan minum air suam segelas dan selawat sebanyak tiga kali. Amalkan setiap hari akan membantu muka anda berseri-seri dan kekal awet muda... Pas2 mcm2 lg la...

So kesimpulannya, Awet muda ni depend on org kot.. Kalo dia nmpk kita mcm awet muda, muda la kot..kalo dia nmpk mcm tua, tua la kot..kui3

Saturday, July 23, 2011

Bila org x penah bercinta nk cakap pasal bercinta..

Assalamualaikum..hehehe.. ayat mcm lonely x..??

Yela.. bukan x penah suka kt org lngsung,suka aih~~ tp i mean x penah bercouple la..penah la jatuh cinta, sbb cinta tu byk.. dgn mak, Allah, fmly dan rasul..hehe..< ayat cover>

aku byk lakukan kesilapan sebelum2 ni.maaf la kalau aku ada sakitkan ati, kecewakan or annoyingkan sesapa..sori sgt2..

Actually, betulla.. pengalaman byk mengajar ttg kehidupan...termasukla percintaan..ehem2

Seperti yg aku mention entry yg lepas..Fall in luv when you are ready, but not fall in luv when you are lonely..hah3...

So skang ni lonely ka?? no komen.. dh menjadi lumrah manusia hidup berpasang-pasangan..

Penah x korg suka kat sesapa, then org tu xtau kita suka dkt dia(maybe) dan org tu asyik cerita yg dia suka kt org tu la, org ni la..apa perasaan korg.. (kes ni kes aku dgn lisa surihani..dia ckp kt fb dia dgn yusri.aku tgh on9 tyme tu.. huhu) .. mesti sedey skit2 kan..haahaa.. so apa korg buat???

aku tertarik dgn ayat ni..

“Kalau kita sukakan seseorang, jangan beritahu si dia. Nanti Allah kurangkan rasa cinta padany.. Tapi luahkan pada Allah, beritahulah Allah. Allah maha tahu siapa jodoh kita.”

YUp, sebab kita x tahu sapa jodoh kita..kdg2 terpikir gk.. sapa la jodoh aku tu.. lawa kah?? baik kah?? hmm.. x payah nk pikir2.. Ajal, Jodoh, Rezeki suma di tangan Allah.. yg penting tu usaha..

Usaha kah?? yup..mmg usaha..kdg2 kapel 5,6 taun, tp terkandas di tengah jalan..bukan ke usaha tu??.. Ya, kalo usaha, tp x berdoa n x berlandas kan Islam..susah gk..btoi x?? < aku x pndai sgt bab2 ni xnk la ckp lebey2>

kawan aku ada cakap, kalo suka kat sapa2.. x perlu nk bgtau.. nnt dia dtg sendiri..yup, tggu n lihat ja..hiihii..ceta halimah jongang pon ada cakap..

" Cinta x perlu ungkap dgn kata2, ia lahir drpd sini (hati).." perghh..

Bg aku la.. kepercayaan pon penting gak.. skali dia tpu kita, susah la nk percaya lg.. pastu.. mesti apa yg dia cakap nnt susah nk percaya.. ye x.. mcm kertas, one it's crumpled, its can't be perfect AGAIN..hmm..

So kesimpulannya..err.. xdk kesimpulan.. aku pn pakai hentam ja menulis ni..saja ilangkan bosan..

Btw, I'm still single.. yeah..single is mingle...haahaa..
sebelum aku nk hepy dgn org lain, aku mesti belajar utk hepikan diri sendiri dulu..kalo diri sendiri x hepi, cmna nk hepykan org len..ye x?? heehee..

okey..hepy sunday~~ hepylah anda sebelum anda dihepykan..;p

Wednesday, July 20, 2011

Tuesday, July 12, 2011

mood

Sory coz can't hidden my mood..
don know why..:(

Friday, July 8, 2011

BERSIH MODE

hiihii..saja nk poyo...


poyo x??
k.la.. nk p karnival siti nurhaliza sat..jom3!!

Saturday, July 2, 2011

MyNewJob

Dh lama x update blog.. bukan ape.. xtahu nk tulis apa.hah3...

Actually, juz nk kongsi jer.. sbnrnya aku dh tukar keja dh.. dulu keja dekat Notion Venture Sdn. Bhd. Skng lak Nitto Denko Electronics (Malaysia) Sdn Bhd.
Position sama ja.. As prod engineer.. weweweee~~

Tujuan tukar keja?? haahaaa.. biasa la.. nk amek pengalaman baru.. banyak bnda gk aku blaja dkt notion tu.. so aku arap aku akn dapat tambahkan lg experience aku kat nitto ni.. last week ada gk dapat offer interview kali kedua kat sony.. tp aku dh tolak..aku mmg nk try sgt, tp xkan nk ponteng keja lak kan.. br ja masuk (biasala manusia xpenah puas dgn apa yg ada). tyme nk tolak tu, aduh.. rasa mcm rugi gila x try.. tp xpela...try cini dulu

Dah 2 mggu aku kt cni... environment sgt2 la lain.. dulu syarikat chinese, skng japan.. so apa yg aku tengok, mmg lain la style diorg.. klo cina, fuhh.. mmg keja kena struggle gila.. money comes 1st..kalo japan, discipline comes 1st..tp x disiplin sgt la... rehat 15 mnt jd stengah jam.. heeehee..disiplin bab safety tu la.. apa yg aku lihat stakat ni la..

Kat nitto ni suma pekerja local.. So kalo tnya diorg process2, mmg diorg boleh jawab la.. majority pon melayu.. dlm ofis aku, engineer2 pon muda2 g.. so boley la merapu2.. heehee,..

Kat kilang aku ni, kalo nk masuk production, kena pakai jaket, topi, mask, safety boot, n plg pntg topi kaler puteh tu..so aku terpikir gk, rasa mcm nk bwk balik topi, pastu letak kat dashboard blakang keta..ala.. mcm org slalu wat y tu..haahaa.. poyo kan..huah3.. tp xperlu la..simpan ja dalam loker.. kan senang...;p