Wednesday, January 11, 2012

Pabila kamu jatuh cinta..benarkah??

Terjumpa ni kat page org..
Pernahkah anda terasa mcm ni??? heheheh

♥ AwaK taK taHu yanG jantuNg saYa bErdEgup kENcaNg waLaUpowN hanYa tEngOk gaMbar awaK kaT mUka bUku..

♥ aWaK Tak tAhU yaNg saYa gEmbiRa taK tERkiRa aPabiLa aWaK "LikE" paDa sTaTus saYa aTaU aPa-aPa jEW LaH kaT mUka bUku saYa....

♥ AwaK taK tahU yanG saYa sEnyUm sOraNg-sOraNg maCaM daH aNgaU aPabiLa aWaK "koMeN" kaT sTaTus saYa,biaRpowN hanYa iKoN smiLey kEw aPa kaT mUka bUku saYa.
... ...
♥ aWaK taK tahU saYa saKiT hati pabiLa aDa oraNg laiN "komEN" aTaU "likE" sTaTus aWaK,aPa-aPa jew LaH kaT mUka bUkU awaK..

♥ awaK taK tahU saYa tEriNgin saNgat nak "koMeN" n "Like" sTaTus aWaK tApi saYa taKowT aWaK taK baGi rEspoNs.

♥ aWaK taK tahU saYa daH taK bOley naK mENghadap mUka aWaK tEruS sEbaB saYa saNgat maLu.

♥ aWaK taK taHU yanG saYa dEriTa aPabiLa dApaT taHu aWaK rUpaNya sUka paDa oRaNg LaiN...

♥ aWaK taK tahU yanG saYa saNgaT riNdU aKaN pErsaHaBataN kiTa,waLaUpOwN hanYa di aLaM maYa jEw,taNpa pErnaH bErSua mUka..

♥ DaN saYa raSa, aWaK taKaN tahU sEhiNggaLaH saYa sENdiRi bErhaDapaN dENgan aWaK uNtUk cEritakaN sEgaLanya.

Tuesday, January 3, 2012

Eleven Hint In Life


Read and try to think about it..


  1. It hurts to love someone and not be loved in return. But what is more painful is to love someone and never find the courage to let that person know how you feel.
  2. A sad thing in life is when you meet someone who means a lot to you, only to find out in the end that it was never meant to be and you just have to let go.
  3. The best kind of friend is the kind you can sit on a porch swing with, never say a word, and then walk away feeling like it was the best conversation you’ve ever had.
  4. It’s true that we don’t know what we’ve got until we lose it, but it’s also true that we don’t know what we’ve been missing until it arrives.
  5. It takes only a minute to get a crush on someone, an hour to like someone, and a day to love someone-but it takes a lifetime to forget someone.
  6. Don’t go for looks, they can deceive. Don’t go for wealth, even that fades away. Go for someone who makes you smile because it takes only a smile to make a dark day seem bright.
  7. Dream what you want to dream, go where you want to go, be what you want to be. Because you have only one life and one chance to do all the things you want to do.
  8. Always put yourself in the other’s shoes. If you feel that it hurts you, it probably hurts the person too.
  9. A careless word may kindle strife. A cruel word may wreck a life. A timely word may level stress. But a loving word may heal and bless.
  10. The happiest of people don’t necessarily have the best of everything they just make the most of everything that comes along their way.
  11. Love begins with a smile, grows with a kiss, ends with a tear. When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you’re the one smiling and everyone around you is crying.


      Sunday, January 1, 2012

      Tahun baru 2012..

      Eh, dah masuk taun 2012..
      Mknanya umur aku dah meningkat setaun..hehe..
      Kalau bertambah, mknanya semakin tua lerrr..kalau tua nk buat apa?? bertaubat ler kan slalunya..
      Sama jugak dgn aku..aku berazam utk berubah jd lebih baik lg..:)
      Alhamdulillah..aku kawan2 di sekeliling pon baik2..officemate, rumet,kengkawan, suma baek2..~~

      Kalau pasal keja plak, aku berazam utk jadi rajin lg.. kalau sebelum ni kul 5.30 aku dah balik, pasni kul 5.35 br aku balik.hehee..Kalau sblm ni aku wat keja malas2, pasni aku nk rajin2 sikit.. nk settle kan suma projek,,,Kalau boleh nk jd contoh kpd org len..heehee...

      Mengenai kehidupan peribadi plak, kalau 1988 ~ 2011 aku single, insyaAllah, 2012 aku nk start "berkawan" la dulu dgn seseorang, then menamatkan zaman bujang aku..hehe..(padahal calon pon xdk g)..
      "Tuhan tlg.. lembutkan hati dia, untuk menerima ku seadanya".. qoute from lagu OST ombak rindu..;p

      Kalau dgn family, aku nk kena slalu la contact diorg..kalau sblm ni jarang cntc, taun 2012 aku berazam utk slalu2 cntc diorg, tanya khabar, utk eratkan lagi hubungan kami adek beradik yg ramai ni... pastu boleh la pinjam duit skali..erkk!!

      Kalau acivity harian..hmmm....aku berazam nk wat byk keja baik le..insyaAllah.. then nak slalu bersukan.. men futsal n etc.. Badan sihat, otak cerdas..heee..Pastu,, nk abeskan novel2 yg aku pnjm ni..kekeke..
      eh, ada lagi satu.. kalau sebelum ni, aku suka merapu dlm blog, pasni aku akan merapu dlm dairi aku plakss..hahaha.. Nk tulis dlm dairi la..boleh merapu byk sikit..eh, excited plak..

      Pastu..ha!! aku nk tambah lagi satu hobi baru...menangkap gambar..hee.. kalau boleh nk try gmbr pemandangan la..tp kalau ada kawan nk offer jd model pon ok gakss,..heehee

      Hmm... stakat tu ja kot azam aku utk taun no... da mghrib da,,ciao...~~

      Wassalam..