Wednesday, June 15, 2011

Durian is duri an

Lama x update blog.. semenjak 2 menjak aku kt kg ni.. huh..bz memanjang.. bz dgn komitment dgn Family..1st day aku kt rumah, aku dikejutkan lg.. dpt sorg lg cucu..br berusia 3 ari tyme tu.. Her name is Marissa Khairani.. then akak dia Marsha Qistina.
Pastu sorg g cucu.. umor berapa bulan tah.. her name is Sofiena Zulaika kot.. ok.. tu kesah sedara mara..

Tp bnda yg agak terkejut ialah pasal pohon durian sebelah rumah aku..Waa.. 1st tyme ia berbuah dgn byknya n aku dapat menikmati buah tu.. aku rasa 1st day aku kt kg n 1st buah jugak la dia gugur.. mcm tau2 gk kan.. Sedap woo buah dia.. 1st durian dlm tu ada 18 Ulas..agak byk tu.. then, mlm tu luruh lg.. kenduri durian la jawabnya,..

Bkn apa, eksaited kot..aku igt g.. ayah aku tanam bijik durian tu tyme aku kecik2 g,..tyme aku skolah rendah or tadika kot.. taun 90-an.. tyme tu aku still lyn ceta gaban, atromen, tomato man, layan komik hong kong, power puff girl, power renjers n bermacam2 power n man lg..

Taun lepas jd gk buah..tp x dapat mkn.. Mr Squirrel yg mkn dulu..ok la.. x kesah pn..hiihii

ok la... nk g mkn durian sat..;p


2 comments:

  1. power puff girls pun layan gak? hahahaha
    bawak balik la durian sebijik kat aku..

    ReplyDelete
  2. dh bwk balik dh..ada ja kat meru tu..xtawla ada g ke x..;p

    ReplyDelete