Friday, February 3, 2012

Activity this week at Nitto Denko..:)

Assalamualaikum...
Nmpknya dah lama aku x tulis "diary" kat blog ni..malas nya aku kn..
lgpn, skng aku dah ada dairi sendiri, tiap2 hari update..kekeke..

Ok la.. kali ni aku nk cerita la apa yg aku wat whole week mggu ni kat Nitto aka tempat aku keje skng nih..;p
mcm x penah kan aku cerita pasal tmpt keje nitto n apa yg aku wat kan.. heehee...

ISNIN - 30 Jan

Masuk keje mcm biasa la .. tiap2 pg ada 5 minutes lecturer.. pastu kul 9 ada training sket.. Actually aku masuk emergency response team - ERT,, haha. bajet aktif la kan..keja berlambak x siap..dr last week g ktorg bncg bnda ni..kekeke...
the Whole day training tu.. training ttg persiapan utk xtvt Fire Drill utk keesokan hari.. Kami berlatih la smpi ke petang - sunburn sket-
Ada 3 activity - 1: Chemical Spillage (aku dlm group ni) 2: Emergency team  3: Fire Fighter
Abes training tu, hmpir pukul 5.30 da.. So balik la wlpn keje x siap sbb penat..:(

SELASA - 31 Jan

Ok, harini agak lewat sikit bgn.. kul 8.15 br bgn.. mybe tdo lewat sikit kot bgn.. So aku msg manager aku "Salam Sy dtg lwt sikit sebab terlewat bgn" haha.. see, jujur x aku?? kui3.. then manager aku reply "ok, try your best"  aku bc tu bersemangat la siap cepat2.. aku naik moto aritu, bwk laju2 lerr..kul 8.50 smpi..;p
kul 9 join site meeting.. Harini Ada fire drill..hehe.. So aku emailkan jela kat diorg production suma suruh ready.. Tp aku x mention time pn.. Bgtau hari pn dah bgs dah.. Pagi tu nk try wat keje sket, tp x smpt gk.mcm2 halangan ada..Then finalize persiapan plak tu..

Pastu Tepat 3.45Pm, Loceng kecemasan bunyi..
Alhamdulillah.. Suma bertindak pntas ke tempat berkumpul tu..hehe
 Pastu kami buat la xtvt2 mcm kat gmbar bwh ni..:)
Abes suma tu, hmpir pukul 5, so aku wat keja aku ler...
Mmg kalut gk..asyik tgguh ja..So hari ni aku balik lewat sikit..agak mlm gk la.. senior2 aku terkezut n gelakkan aku balik lewat, diorg mcm x percaya smbil gosok2 kan mata.. ciss.. aku gelak jela.. blushing pon ada gk..almaklumla aku ni terkenal dgn balik awal..hahah..

RABU - 1 Feb
Ok,target aku nk siapkan keje..huhuhuh.. so terpaksa mnx tlg mmber aku,
dlm kul 10.45 siap..naseb baek lg..trus email kat bos Jepun yg nak tu..lega..Pastu dlm Kul 11.30, ada meeting plak pasal safety patrol..ganti manager x dapat dtg.. So aku jd kameraman jelah..amek gambar2 yg x sepatutnya ttg safety..kebetulan satu groum dgn MD n GM..tp diorg sporting jekk (nk jd mcm diorg lah nnt..;p).. Pastu lepas rehat ada meeting update pasal audit beberapa bulan lepas..naseb baek smpat buat aritu...padahal dh lupa pasal bnda ni...Bincang3. (kul 5 balik)

KHAMIS - 2 feb

Kul 9 pg.. join opening meeting utk audit.. dulu aku penah attend training audit, so tyme audit ni aku jd salah sorg juru audit lah..;p
Dapat schedule utk wat internal audit ttg OHSAS..heh3.. dlm pikiran aku, siap la korg kena audit dgn aku (dgn nada jahat).. aku kna audit org hari jumaat..
Harini gk server down, dr pg smpi tghari.. so x dapat wat keja pg tu..huhu
Dlm petang tu, aku kena audit dgn Dept RnD Nitto material, aku punyaNitto Electronic.. mmg x kenal la diorg ni.. 5 org dtg audit dept aku.. spttnya yg kena layan diorg ni manager, asst manger, aku n sorg lg asst aku. tp manager n asst man bz,so x dapat join..aku n asst aku la yg melayan nya..naseb bek asst aku ni pengalaman gk la.. 20taun keja cni..dia la yg tlg back up...lama gk la kna audit, smpai x rehat pukul 3 tu..dah la pukul 3 ada makan2 sikit..ada org blnja pizza,,:( btw, thanks gk sbb ada org simpankan sikit mknn tu..kalo x kempunan aku..~~

Harini pn aku blk lewat sikit.. so mcm biasa, aku kna sakat la dgn diorg..kui3.. lawak plak..

JUMAAT - 3 feb

Hari ni dah eksaited dah..Nk cuti pnjg katakan...Ptg tu, aku audit kejap Logistic dept.. Suma yg sambut aku tu geng2 otai la pulak..manager diorg pn ada.. xdapat nk tnya mcm2 sbb x brapa berani..hehe..kerdilnya aku..
Then kul 4.30 ada closing audit, present2 suma.. then balik lah dgn gembiranya..heeheheee

Overall : Byk gak la pengalaman yg aku dapat mmgu ni..wlpn penat sikt, tp minda aku mcm santai ja dis week.. releks ja,, gelak2 ketawa dlm opis..dgn karenah kengkawan....hahahahah..

Ni ada gmbar ckit..









No comments:

Post a Comment