Tuesday, April 26, 2011

Cita-cita, Family, Dan Rakan-rakan

Dah 3/4 taun aku kt cni.. cukup ja staun insyaAllah aku akn balik hometown aku
usahakan besnes sndiri or keja ja kt mana2 area kedah..besness apa?? yg tu rahsia..
juz wait n see.
actually, skng aku tgh cari experience keja kat negeri org.. skng ni dlm perantauan la..
Kt cni, aku dgn kawan2 aku.. slalu kuar sama2, mkn sama2,shopping sama2, tgk muvie,lepak2,gosip2, main2,.mcm2 bnda la..pikir2 balik mcm sosial lak..tp kami x wat apa2 oke!! pergaulan still dijaga.. pas2 bila cuti panjang skit, geng2 kami bertambah ramai lg la.. jauh2 dtg turun shah alam.. ramai gk geng2 ip kt cni..
i'll miss that moment forever & ever.. xtau la mcm mana tnpa
korg nnt..pape pn, hidup mesti diteruskan. Demi cita2, aku terpaksa berkorban.
dah beberapa ari dh pikir bnda ni..susah gk wat kptsn..pening kepala berfikir..
Tp ni bukan krn duit semata2.. actually my parents pon da tua.. so aku nk luangkan byk masa dgn fmly2 aku..

Sejak aku keja, tyme raya ja aku balik..2x ja.. raya puasa n raya cina..raya haji ari 2 aku x balik.,. so sng cakap mmg jarang2 balik la..bygkan aku kena keja 6 ari smggu..mana tahan..
pas2 kt rumah kt kg mana ada sapa dah.. adik aku plg kecik kt U, pas2 yg len2 suma da kawin, ada rumah sendiri.. so tggal parent aku jela kt rumah.. mesti sunyi sgt2 parent aku..kalo anak keja besar2 tp suma wal hal msg2, mcm x best gk la..bg aku la..tp diorg sndiri aku xtau la mcm mana perasaan diorg..tp aku rasa parent aku yg bestnya tgk anak2 sndiri berjaya la..aku pon harap anak2 aku berjaya nnt...;p

Tp alhamdulillah.. tyme raya puasa ja, suma balik rumah.. sbb menantu2 parents aku pon dekat2 ja rmh diorg.. abes sgt pon kt penang, xpn kat perak sempadan kedah ja..so mmg stiap kali raya diorg balik la.. So maybe aku balik hometown pon nk cari jodoh gk la..nk cari org2 kedah ja..hahaa..juz kidding!! asalkan aku bahagia, tu da cukup.. x kisah dr mana pon..aku x penah cakap nak org negeri mana.. x kesah pn actually..kot..asalkan dia dapat bimbing aku, thats enough..(tringat lak kes ashraf muslim )ahh.. lupakan tu suma..
muda lg kot..kan3...bila aku da ada rumah nnt kot aku akn cari..

Tp, bila aku balik hometown nnt x semestinya suma hubungan2 dgn kwn2
terputus.. ye x..Dunia kan maju, still boleh guna Fb,sms,call.. cuma cara tu terbatas skit la..kita taip tyme bersembang nnt xda nada.. takot kita nk gurau2, org igt kita marah or wat bnda2 nk boleh menyinggung perasaan kwn2 lak.. tp rasanya x jd cm 2 la kot harap2..

Pape pon,Harap2 suma cita2 aku tercapai dan berjaya di dunia dan akhirat..amin...

2 comments:

  1. leh....what's happening? what are your plans? ce cite` ce cite~

    ReplyDelete
  2. hmmm... my plan is stick to da plan

    ReplyDelete