Friday, October 11, 2013

Canopy Walkway - FRIM Kepong

Last week, aku and geng2 aku ke FRIM kepong..
Tujuan nk ke sana nk dgr kicauan burung2 dan menghirup udara segaq.. pastu mesti la nk tgk hutan kan..

Apa yg best kt sana? haaa.. sana ada canopy walkway... iaitu jambatan gantung,,..
jmbatan ni dh 20 tahun dh rasanya di fabricated,, Guna teknology dr jerman kalau x silap.. tp yang pasangnya org asli.. Hebat woo org asli ni..

Ok cakap byk xmau.. sat nk share gambaq sat na...

Sbnarnya mcm2 gaja lg kami buat kt atas titi ni.. semua kena jarak 3M je.. ni dh dekat sgt ni..kekeke
Camwhore jugak lahh

Ni baru nk start..hehe
                                 
Comel minah salleh ni.. hihi.. berani gk la..



OK berselerak !!



After tamat naik jambatan..

Jom Balik !!

Apa Yang Penting?

Friday, August 23, 2013

AiDilFitri 2013

Rasanya belum terlambat kan nk update blog pasai haghi raya ni kan..ehehe

Rasa tahun ni sama ja spt tahun2 sudah..persiapan pn mcm biasa.. xdk apa yg lain pn..
Rasanya kalau nk lain pn aku kena kawin la.. >_<

Sehari sblm raya, akak sulung aku call..kali ni wakenabeb..
( Spt biasa, stiap tahun dia akan sponsor kuih raya.. hihi.. slalunya mmg byk ah kuih2 yg dia beli.. mmg x abis satu keturunan  mggu.)
Dia call dia tanya ada beli kuih raya x? (aku sentap) rupanya dia x beli utk kami thn ni.. haha.. aku gelak sndiri..so sblm raya dh dpt pengajaran.. jgn dok harap org sgt..So aku pn trus ke kedai la.. abg2 akak2 x blk g.. taun ni raya kedua diorg blk..aku beli semua kekacang n kerepek..hihi.. sttle..
Pasni kena pakat lah dgn abg2 n akak2 beli kuih raya..

So 1st day raya aku la yg jd tukang bancuh ayaq.. nasib baik aku terer wat ayaq.. emm dap dap.. haha..
2nd day, semua blk.. yeayyy!! mercun mmg byk gila stok abg aku.. dia beli kt siam,, puas mainnn.. mcm mlm merdeka...

Pastu aku p meraya rmh sedara mara, mmber2 semua.. bestt.. raya tiap2 thn memang meriah.. I Loike!!!

1st Day Raya La kn..

Ni mmber2 skolah menengah.. Raya kedua p melepak jap dgn mereka,,

Konon2 photoshoot tepi sawah..hihi.. rmh mmber sg daun

Cak!! Posing sikits

My Youngest Nephew/Cousin

Family.. x semua ada time ni.. Nasib ler korg xdak dlm gambar..hihi

Malam2 after Barca lwn Malaysia


Lagi DI tepi sawah

Antara Mercun yg ada.. yg ni best!!




Friday, June 28, 2013

Bercuti Ke Sabah - 20 june 2013

Last week, I went for a trip at Sabah bah..
Saja ikut member balik kg..hehe
Bercuti dlm 4 hari gk la..malas nk keja kan..so amik cuti ah jalan2 sat..
Actually aku ikut dia blk for a his brother wedding ceremony. Kg dia kt sandakan..kg la sgt kan.. Aku ikut blk pn sbb diorg invite gk.. yela..aku baik dgn family diorg kan..slalu lepak sesama.. nice sgt..hikhikhik
So far ok la dok sana.. mak dia rajin sgt masak..

Pergi sana naik MAS... ok la.. dpt mkn free.. hehe..
Dok sana.. seafood murah2.. mak dia pn suka masak.. so hmm.. mcm naik ja berat badan nih.. >_< 
pastu tidoq rumah dia sehari.. then tidoq hotel after tu..nk private life la konon kan..hehe

Actually ramai la family diorg blk kg.. so kami beramai2 dok hotel.. senang..

Wedding buat dekat Sandakan Yatch Club.. tepi laut tu.. wedding  tepi laut..berangin bagai kan.. best gk..hehe.. Then katering hotel.. Best Hotel namanya..
After abis wedding tu... kami karok pulak kt hotel.. dpt bilik besar for karaoke..hehe

So far aku tgk kt sandakan ni majority naik 4wd la.. byk hilux, dmax.. land cruiser pn byk..
so ferrari, porsche mmg x nmpk la..hehe.. hummer pon ada.. kaya2 depa ni..
p/s: dpt gk merasa ronda2 drive hilux n dmax sendiri.. mmg angan2 nk try bwk keta2 yg tggi2 ni... rasa safe baq hang!

malas pulak nk taip byk2..ushar la pic ni!

Tak ambik gambaq sayap kapal terbang mmg x sah la kan..

Ikan pon murah2 baq hang! besaq penyepak pn belas2 ringgit ja

Dulu sim simi kena buli.. :(

Ni org cakap hadiah pintu ka.. eh, door gift.. utk wedding tu

Pose2 sikit

Ni tempat diorg buat video clip pre-wedding. nice tmpt ni..ala2 english garden gitew

Kenduri kesyukuran pagi tu.. hmm..

Ni bilik yg aku dok.. deluxe room.. best.. tv pon boleh pusing2 kan..

Moment la sikit.. ada byk gk persembahan.. siap tetamu menari2 lg lepas abis majlis tu.. meriah la.

With pengantin... hmm..bila nk sampai turn aku nihh

Antara Budak2 si comel cilik yg ada.. sedara-mara diorg.. tringin lak nak ada anak2 comel mcm ni..ahaks

Bilik karok..

Wednesday, June 19, 2013

Ekspedisi Ke bukit Tabur..

16 Jun 2013,

Aku, Yazi, Adam n Amat memulakan ekspedisi kami ke Bukit Tabur..
Seawal jam 5pagi kami dh gerak dr shah alam..Otw tu sempat lg terserempak eksiden yg mengerikan kt faderal highway.. Viva terbelah dua kot.. Alfatihah

Then Amik yazi kt KL.. pastu trus cari bukit tu.. tersembunyi jugak..
Kami semua ni 1st time ke sana..

Sampai sana.. tgk bukit sunyi bangat sih..before naik tu, baca la doa apa2 yg patut k.. Sepatutnya kena repot  dulu kalau nk msk incase jd apa2..tp kami redah ja..

Memang mencabar.. kena panjat guna tali bagai.. so sapa nk ke sana aku suggestkan korg bwk glove la..
senang la sikit nnt..

Dia naik jalan lain,agak curam, turun jalan yg kurang cerun sikit..
duration ekspedisi kami lebih kurang 3 jam cm2..

Org mmg x seramai Broga lahh

Ni ada gambar sikit.. enjoyyy


Mula2 kena panjat sikit

Ni bukan puncak lg tau

Pemandangan kawasan perumahan

Pemandangan Kawaan tasik





Mendaki Ke Puncak

Kami Berjaya! yeahh

Tuesday, May 28, 2013

Karnival belia 2013 with sistah Syamim & Bro Den Helmi

Sabtu yg lalu, aku, amat n syamim ke karnival belia cdgnya..

so kami gerak ambik Syamim kt kajang.. dlm kul 1 cm2 smpai putrajaya..

So ktorg decide ke Alamanda dulu memandangkan Hari yg sangat Panas..

Sampai alamanda trus makan, then ktorg tgk muvie.. cdg nk tgk fast furious 6.. tp penuh,.. so ktorg tgk

cerita kartun.. EPIC.. epic jugak la cerita ni.. best je.. hehe..

terasa comel lak tgk cerita Kartun.. >_<


After that mula la operasi ke karnival belia tu.

Panjang jugak la gerai dia.. mmg penat.. org pn agak ramai.. fuhh.. 2 jam jalan tanpa henti.. aku dok tgk syamim & amat ni kuat gk.. x penat pn..hiihii.. aku dh sakit kaki jalan dh..

Pastu jalan punya jalan.. ada la nmpk artis sikit.. so sempat la kami ambik gambaq.. antaranya zain sidin, aishah sinclair, ikram dinzly and redza minhat..hehe

agak dh malam tu.. kami balik ja.. singgah makan sat kt restoran thai.. pastu pulang..hehe

Syamim n Zain..

Amat Kena paksa amik gambar..haha

Me and Syamim

Amat and Syamim

Terkezut belon besar kt blakang..hiks

dgn Ikram.. time ni ikram sibuk kunyah kerepek.. kena terjah amik gambaqq

Aichewah... dgn Redza Minhat..weekend ni jgn lupa tgk cerita #KIL tau..hehe.. promot

Kalau nk tau, ni la model kenderaan posmen yg pertama...

aishah sinclair

2nd time amik gambaq dgn ecah.. last sem 2 degree kot
Pastu kami makan kt kajang.. restoran thai apa ntah,, yg nmpk mcm nugget tu otong goreng tepung.. yumyumyum!!