Friday, September 21, 2012

Watch~

Last week i got two watch,,,heee..

Casio n Fossil~~






Then menambahkan koleksi jam aku n amat,,, hee,, ni dia koleksinya,,,





So jam aku, jam aku then jam amat pn jam aku,,. muahahaha

Dr kiri dlm gambar : Fossil, Fossil, Casio, Padini, Louis, Tissot, Fourskin and Fourskin~

Thursday, September 13, 2012

Sembang petang

Assalamualaikum,

Alhamdulillah harini dh oke...
All my fren make me smile.. :)
Actually pasal sedih tu dh ok da..
Xdk apa yg nk disedihkan..
biasa la kehidupan, ada naik dan turun nya..

Juz risau sgt dkt kwn yg risaukan aku..
Then dia lak yg become worst than me.. SORRY... :(
actually aku oke je..
xdk sedikit pn nk simpan dendam... :)
hope kengkawan yg lain pn xlah ek..

RIndu plak dkt kengkawan2 semua..nk spent time together..again.. hope dat time will come...

True Friendship isn't a big thing thing. Its millions of little things..
and dats why we should treasure them..

Peace..


Sunday, July 15, 2012

Uji Minda..

Lama btoi x update blog..haihh
Cuba try bnda ni..

1- Buka gambar kat bawah ini
2- Pejam mata anda
3- Gerakkan arrow mouse ke atas gambar
4- Buka mata anda
5- Jika anda jumpa arrow mouse,anda genius 
6- SELAMAT BERJAYA


Monday, April 16, 2012

Ekspedisi @ Sungai Chilling

Pada hari sabtu lalu, 15 april 2012,
aku telah join ekspedisi ke Sg Chilling.

XTVT ini disertai oleh opismate aku,iaitu zaidi,sarwan, and paklong dan jugak
adik kpd sarwan, and kawan paklong. suma 6 org.

Tgh perjalanan, isi perut dulu sbb nnt nak msk hutan, xdak tenaga plak kan..
sampai sana dah nk dekat tghari dah.. daftar masuk, kna isi nama, no tepon, sign masuk
dan jugak kna bayar singgit.. Mengikut dr akak tu, average pelawat lebih kurang 100org kalau time weekend.

So perjalanan ktorg bermula dlm tghari gk la masuk hutan tu.. ada 6 lintasan sungai yg kami perlu tempuhi.
DIa ada bg checkpoint.. so x sesat la.. ada denai..ikut je laluan tu.

Yang bestnya, byk giler ikan kelah..letak roti, merenyut ikan mai makan..besaq2 plak tu..
sbb sepanjang sungai, mmg diorg bela ikan2 ni.. tp xleh tangkap.. kna denda 10k woo..

Kalau korg nak p, xpyh bawak baju byk2.. tggal dlm keta pn ok.. kalau xmau berat.. sebab pakaian
anda akan basah gk time balik tu, sbb kna lintas sungai kan..aku pn angkat beg time lintas, kalau x basah
bj dlm beg tu..eheheh
Da sampai tempat daftar td, baru boleh salin2 pakaian.. jgn pakai sport shoes.. seeloknya pakai kasut getah..
AKu pakai croc je..

Bawak plastik, kalau hujan, boleh cover kamera, nset n etc.. aku pon risau gk time lintas sungai aritu..
takot tergelincir tyme lintas.. basah brg lektronic bahaya woo..hehe

Pastu nak lintas, jgn pijak batu, licin..seeloknya pijak ja pasir2.. air pn dalam sungai tu, paras atas pinggang
sikit...so paham2 jela..

Last skali, selepas 6 lintasan, akan sampai destinasi iaitu Waterfall.. agak tggi gk la..pastu mandi la sepuas2 nya..hehehe...








Wednesday, March 28, 2012

KISAH SEORANG IBU

Kita ada satu ja ibu kat dunia ni... susah sgt ka nk igtkan kat ibu kita?   xboleh ka bila dah senang, cntc selalu dgn mak kita?   BZ sgt ke?

 KENAPA SEORANG IBU BOLEH MENJAGA 10 ORANG ANAK, TETAPI 10 ORANG ANAK TAK BOLEH NAK JAGA SEORANG IBU?

Tgk kisah ni dan nilaikan sndiri ye.... T_T
-kalau x nmpk tulisan, clickkan pada gmbar tuh-

Friday, February 24, 2012

Engineer VS Penoreh Getah

Saja je nak sembang2 kosong.Siyesly x kaitkan dgn sapa2... Kalau ada sapa2 terasa minta maaf sgt2..ni pasal pekerjaan aku sekarang.. 
Title nk kencang ja.. engineer.. hahaha.. engineer? engineer skng da x mcm dulu da.. kalau dulu keja engineer balik kampung org2 kampung respek beb.. lalu depan anak2 gadis, berbisik2 depa mcm artis masuk kampung.. (saja nk hiperbola sikit)
Mana x nya... gaji kencang la boleh cakap.. kalau dua ribu tiga ribu tu dikira banyak da.. naik nek kereta pn hebat,..vios, xpn Pajero kot.. (zaman dulu kalau naik pajero ni kira kaya gla la.. rasanya betol kot).. Lgpn, dulu x byk sgt engineer,..
Yg byknya cikgu2..betol x?

Tp skng,hmmm... engineer pon cukup2 makan je.. mmg la up sikit dr dulu, tp sikit sangat up nya...bayar duit kete, duit sewa rumah, makan, minum, shopping2 sikit... tggal berapa ja.. xleh nk mewah2 sgt la..
Yg x berapa puas hatinya, harga barang meningkat smpai 2,3 kali ganda kalo dibandingkan dgn harga seploh taun dulu.. rumah plak..lg lah.. kalau kat shah alam ni, dlm tempoh 4,5 taun ja,,rumah naik sekali ganda.. giler kott..haih.. sabo jela.. Xdapat la nak pakai moto ER6..
insyaAllah kalo ada rezeki nak dapatkan jugak..

FAKTA: 
Kadar anjakan gaji di Malaysia hanya 2.5% untuk tempoh 10-15 tahun (Kajian oleh Bank Dunia)

Alamatnya.. tggu lambat lg la nk beli rumah..sigh..

Hal sebaliknya berlaku pada penoreh getah.. (tetiba ayat skema)
Skng ni, keja sbg penoreh getah lak yg kaya raya..huhuhu... Kalau dulu ni, penoreh getah org pandang sebelah mata ja...Depa hidup kais pagi, mkn pagi.. kais petang, makan petang.. Bulan2 dapat lebey kurang dlm RM150 ~ RM 200 ja sebulan..
Tp, zaman skng ni, kalau nmpk depa bwk i-phone 4s jgn nak terkejut sgt na.. Tu benda besa ja tu,..hehehe
*untung la jd penoreh..lg untung ada kebun sendiri...

Mana taknya.. Pendapatan bersih penoreh getah ni da smpai RM5000 to RM9000 dah!!! HEBATTTTT!!
Keja 3x smggu ja,, hari len p mengai (pancing) gadis ikan. Oh bahagia~~~

Cuba la bygkan, harga getah skng ni dah cecah 8 hengget sekilo...tah2 skng ni da smpai 12 hengget aku xtau la.. xbrapa nk update sgt..huhu.. so mari2 kita jd penoreh getah moden..mcm ceta edisi khas tu.. yg johan belakon tu..p menoreh naik BMW 5 series tu..hehe..

Tp kan, ada la risiko gk..contohnya tyme musim hujan n.. so xdapat la nk toreh..kena simpan duit la kalo jd penoreh getah full time,..hehe

FAKTA:
Harga Getah (Sumber Lembaga Getah Malaysia)

2005: (RM2.50 – RM3.00)
2006: (RM3.50 – RM4.00)
2007: (RM3.60 – RM4.00)
2008: (RM4.00 – RM5.00)
2009: (RM3.20 – RM4.00)
2010: (RM8.00 – RM10.00)

Sekarang aku xtau berapa.. mybe dah smpai 12hengget kot.. (memandai ja aku n

Amacam?? byk kan peningkatan dia..

Peace.... 


Tuesday, February 21, 2012

Annual Dinner Nitto~~

Assalamualaikum..
Tanggal 17 feb 2012 yg lalu, kilang aku buat annual dinner kat Grand Dorsett hotel, kat subang.
So hari tu ktorg pukul 4 ptg dah boleh balik keje da.. spttnya kul 5.30. untuk bg peluang gadis2 nitto pakai gorjes2 untuk dinner malam tu.. hehe.. Dinner start at 7.00 pm.. awal gk la..hehehe

Mggu sblm hari dinner tu, masing2 cakap pasal dinner dah.. geng2 wanita opkos la cakap pakai pakai an kan.. nk pakai bj apa.. nk make up apa n mcm2 lg gegirl thing..hehehee..

Lelaki macho lak tentu la cakap pasal cabutan bertuah.. ktorg dapat kad invitation. dlm kad tu tertulis num2 ktorg.. pastu berangan nk tu la, nak ni la.. sbbnya list hadiah dh tersebar da,.siap dgn harga setiap hadiah lg tuu..
hadiah pertama iphone 4s lahh... ipad 2, ps3, tv n mcm2 lg..suma 90 hadiah.. hamper xde.. suma brg letrik except mountain bike n comforter.. siap booking lg kat sorg kak tu sbb x muat keta takot tv besar sgt..kikiki

So, tyme dinner tu masing2 gorjes la kan.... smpai x kenal la..hihihi...

aku ja pakai simple..heee... tetamu 600 lebih gak la.. jemput satu kilang..skali dgn operator2 pn ikut..hmmm..  baiknya nitto..hehehe..

ada la persembahan sikit... then artis pd mlm tu Jay Jay..
Abes lebey kurang kul 12 da.. tp yg sedihnya, aku x dapat apa2 pn..huhuhuhuu..
dapat pn Beg Laptop ja.. tu pn satu kilang dapat.. xpela.. bersyukur la kan...

 Geng2 Opis aku.. Yg tengah tu Manager Aku


 Salah Satu Hidangan Malam tu~~

Menu!!! yummy!!

 Yg Pakai Tie Tu Genaral Manager, Then yg chinese tu Purchasing Manager.. Suma bos2 Nitto Siyes x blagak lgsung.. Dah la Baik plak tu

 Ni tyme nk daftar..Scan Barcode gitu tyme daftar

 Jay2 Perform
 Setting red Baby~~ hehe

It's ME!!! kekekeke

Saturday, February 11, 2012

Aktiviti for this weekdays~~

Assalamulaikum..
Nk jugak buat entry ni..hehe..
Actually nk bgtau.. xtvt weekday utk mggu ni depenuhi dgn aktiviti mengambil gambar..haha..
lupakan segala kisah2 sedih mggu ni spt kna saman dgn encik polis, 1st time amek mc, tersesat cari kereta, n etc..
x lupa gk dgn side xtvt spt tgk mubie, mkn pizza beramai2, karaoke org blnja (tq blnja karok).


Lokasi pggambaran kali ni ICT n KLCC..n model2 nya ialah Amat, Aju, Diba, Tuyah n Aku Sndiri..kui3.

Malas lak nk taip pnjg2,,aku share jelah gambar ea..N bioodata model skali..kekeke
Ni mcm praktis aku lah.. Jumaat ni nk amek gambar dinner kt Grand Dorsett Hotel plak.. x sabar plak rasa..hihi

 Yg ni Diba.. Still belajar PHD tu.. Orgnya baek n sentiasa think positif..."xdk apa yg xdpt dibuat melainkan usaha3~~"

 Yg ni Pulak Tuyah namanya..Still Study.. Amek master tu..Orgnya sopan santun gitu~~  "Hidup ini ibarat roda,what goes around come around,.."

 Ini pulak Aju...still blaja jugak.. amek Master..Orgnya juga baik, caring, tapi garang sket..hahaha.. "Wanita x semestinya lemah"

  Yg ni Amat, Dah bekerja sbg eksekutif di sebuah cmpany yg terkenal kat malaysia..hehe.. orgnya agak workholic gk.. Usaha Tgga Kejayaan

 



Tuesday, February 7, 2012

Picnic @ Port Dickson - 5/2/2012

Guys,

hehe..assalamualaikum..
Nak cerita ckit pasal picnic aku n kengkawan pada 5 februay 2012 dua ari lepas..
Ktorg berpicnic kat PD..best gk la..

Sbnrnya plan ni ktorg plan 2,3 mggu lepas g..Idea tercetus ni drpd siapa ntah,,
Sepanjang plan berlangsung, ktorg bersembang2 n berbincang2 dlm email tyme keje..hehe.. mcm2 yg disembangkan.. drpd picnic, smpai hal2 personal.. tp alhamdulillah..semua berjalan dgn lancar.. berantai2 email ktorg sembang..hehe.. daripada plan utk 2 hari, jd satu hari jew..

Pagi tu, aku sampai sana dlm pkul 9 lebey gk la.. mknn masing2 sponsor.. x collect duit pn.ada yg bermurah ati sponsor ayam, ikan, nasi lemak, jagung, mknn ringan, air, aiskrim, sandwich, kerang, n mcm2 lagi..mmg byk giler kot makanan..smpai x abes lahh...

Geng2 gegirl lepas bekpest trus mandi, dlm kul 11lebey gk la..panas giler kot..
geng2 laki pas bekpest trus bakar brg2 utk BBQ.. see, betapa rajinnya kami..hehee

Sambil2 tu, sembang2 gelak2 smbil wat bbq tu, mcm2 bnda sembang...Alhamdulillah, pasangan mmber2 ktorg pn ada..tp boleh je ngam dgn ktorg..hehe..

Lepas abes tu, smyg2 suma.. ktorg trus g mandi..dlm pkul 1 lebey cm2.. panas x pyh cakap la..naseb baek ada bwk sunblock.. aku,amat,diba,aju shared beli tu.hehe..mahal gk la..tyme aku pakai tu, kantoi dgn geng2 laki..hahaha..kena bahan la...xpe2, wat bodoh je..prevent is better than cure..  ktorg mandi2, men bola...
Punya la x sedar, gogle aku terjatuh.. hilang trus.. baru ja beli sehari sblm tu..sabo jelahhh

Agak2 dh penat tu, naik atas, rehat2 kejap..sbb ptg sket nak naik banana boat..yeahhh

Dah petang.. so mulakan xtvt seterusnya... ktorg nek banana boat..antara kenangan yg x dapat lupa gk la..
mula2 tu, ktorg tnya berapa speed boat la..brapa HP la..abg tu cakap boat dia laju drpd boat org lain..slalunya 60kmj, tp dia boleh up 90kmj.. ktrg pn on jer.. hehe..1st tyme naik banana boat kot..eksaited

Slalunya banana boat ni dia akan terbalikkan org 2 kali.. smpi destinasi skali, then balik tempat asal skali..
Nak jadi cerita, smpi destinasi, dia nk terbalikkan banana boat tu, tapi silap bajet..ada sauh, so dia mengelak sauh tu then banana ktorg terlajak lggar kapal org len.. naseb beak terlanggar x laju sgt..smpai aku yg kat dpn skali kna tahan dgn tgn..huhu..naseb baek x patah tgn aku.. (over gila cerita) heheh.

Best gk la..dlm petang pukul 6 cmtu ktorg balik..posing2 sekejap,..pastu balik. sehari ja,, mlm tu, mmber2 mengadu pedih2..hehe.. panas sgt,,alhamdulillah... naseb bek pakai sunblock.. kurang la sikit sun burn nya,,,Pakai x proper, so gelap skit la muka..kikiki...make sure spf dia above 80 ye..hehe