Monday, November 16, 2009

Cuti2 Semiconductor





Hari ini adalah 1st day aku cuti…selepas penat lelah aku berkorban masa study…(study la sgt) akhirnya…..

X boleh cuti….sob..sob..sob…bukannya apa.. memandangkan aku ni budak final year, so kena la korban sket…aku kena siapkn projek aku n jalankan experiment. So ,berkampung la aku kt cni (clean room ip lab) …kalo wat sem depan, bz skit la…dgn study lg, wat projek lg….dala ramai budak2 nk guna lab ni sem depan,, So aku redha jela dgn hati yang terbuka n penuh tawadu’…

Semalam ada presentation proposal aku..hm..rasanya ok la.. x byk sgt soalan yg bertubi2 kt aku…Alhamdulillah… pas2 malam td rasa aman ja…aku kuar makan dgn amat, aju, awin, ana, deeba n kaber…then kami lepak2 kt tasek sek 7..men kad sama2.. pas2 amat lak balik, abg dia dtg amek…coz nak tgk perent dia p haji…tp xpa, kami teruskan bermain kad… kami main punya main punya main…tiba2,,,

Tup, lampu tasek trpadam…so utk mengelakkan drpd jadi pape, kami pon blah… pas2 atas cadangan aju, kami pn bersiar2 ke sekitar kawasan rumah org kaya2…sj ja nk tgk rmh impian…tyme 2 pkul 12 lbey dah….pas2 kami pn balik ke flat mmber aku… lepak2..sembang2…smpai kul 3 pg…kmudian aku trpaksa beredar coz soknya nk g ke lab…

So skng aku kt lab ip la nie…dgn din, hajar..amat x dpt dtg..membuat projek dgn penuh perhatian..hehe..…

Ni ada sikit gambar lab aku…

Saturday, November 7, 2009

CUCI the musical





1st time tgk teater musical...
ok la..best jgk tgk diorg blakon live depan mata..haha
tp ktorg smpai lmbat sedikit..lewat 40 minit...dala jalan jam dlm perjalanan..
hujan lebat lak 2...tp its ok...puas ati jgk...
ni ada sedikit gmbar yg sempat aku amik..cekidaut....

Sunday, June 14, 2009

LI oh LI............

Hmm…tup2 dah pn stat praktikal.. aku wat praktikal kt kilang onkyo asia…kt area2 jtra neh..dah sbln lbey ckit dah pn…

Nk cta sket..pasal tmpt LI aku…kalo korg nk tau, aku sowg je boy kt c2..

Yg len sume pmpn..so sbgai laki yg baik ati n brsopan sntun, kna la jg tgkah laku kt sna.. nk jga nama baik university katakan..

Aku kt sana dk bahagin production engineering (PE)… So bab2 mesin mmg kna pakar la..mcm2 mesin aku guna..lathe,milling,grinder,drill,cutter,jigsaw, n mcm2 lg la…wat welding pon penah… pas2 dah nama pn engnr,kna la tlg servis2 sket (dgn bntuan technician)

Aku kt sna brsama2 lg 3org gal…nadiah,nazawa n ping.. melayu,jepun n cina…

Kt PE aku d bwh bos kami iaitu manager En. Mohamad.Kt sna kmi dgn technician2…diowg suma bek sgt..tp nakal sket….(agak byk sbnrnya)..Nak jdkan cta,mcm2 geng2 LI ni kena (kecuali aku)…hehe…pas2 kt PE room ada zaidi,abg zaidi,abg wan,radzi,zul,kak wardah..

Ada sowg 2 diorg jodohkan dgn sowg chargeman kt sna…tp ok la… ada sowg g diowg ckp muka dia mcm maria ozawa…haha…knai x? tpula kalo x knal…pas2 slalu kna lwk ala2 kepornoan…standart la 2…remaja katakan…..bak kata2 nadiah..kalo dia tnya nk bakelite pnjg mana,diorg tnya dia blk nak pnjag mana.. pastu kalo dia tnya nk wat lubang skru saiz bpa,mcm2 lubang diowg pkr…

Then mcm2 la….tp overall ok la…x boring…

Tp…….

Ari isnin ni manager kami kena tukar…..dia kna msk jaga bahagian warehouse n shping..ats sebab2 trtentu dia kna tukar…tkr pn ats sbb nk tolong kilang la…owg luar xleh tau sbb apa..rhsia kilang..

Sedihnyer….

Pas2 tampuk pemerintahan akn diambil alih oleh bahagian production…kranya nnt PE n production di bwh satu bumbung la…dgr cta manager dia garang… bdk2 PE len xbp ska sgt…ei..tkt aku…xtawla cmna naseb aku nnt…

To be continue…………………………….

Tuesday, March 17, 2009




jap2...ni aku ltkkn sket gmbr tym explorace ari2..

task 1st..jd model..hehe
yg cacing lak ni kna wat ala2 fear fctor...
malunya coz tkt nk pgg...geli...hehe

Sunday, March 15, 2009

ExPloRace Meranti!!

fuh..
arini penat gler...
tau x sbb apa?
aku msk eksplorace td...
apa yg pntg?? kerjasama..eh x lah...
yg pntg group kami dpt hadiah...
hadiah group plg kreatif wat corak kt muka...hehe
hadiah dia kami dah telan dh pn...group aku daniel,mimi n ana...
fuh...diorg sporting gila...
cnthnya diorg sggup pegang ulat...fuh...geli giler aku tgk...mmg salute abis la....
ok2...nk tdo nih...sok ada klas agi...

Tuesday, March 10, 2009

PK oh PK

Fuh...brjaya jg jmpa doc td kt pusat kesihatan (PK) .
sakit la katakan...trpksa la bgn awl wlpn xde klas td...
tp lama gk la tggu...staf yg dtg lmbt dpt dlu chek..
x puas ati gk la...tp nk wat cmna...diorg ada byk g tggngjwb...ehe..
mst nk tau kn sakit apa? sbnrnya nk chek gigi jew...
1st tym chek kt uitm...lgpn free je kt cni....
Dtg td pkul 8.30 pg, then settle pkul 11 lbey...kra la sndri bapa jam...lama kn...

Saturday, February 28, 2009

Secubis about me

Hmm...
nama aku sebenar-sebenarnya Mohammad Sollehuddin Bin Abdullah..
Aku dilahirkan di sebuah negeri yg agak mashur di seantero duniawi...
tentu anda trtanya2 apakah negeri itu bukan? tentunya negeri Kedah Darul Aman..
setelah melalui liku2 hdp yg agak memenatkan, brjaya jg aku menyambung pelajaranku ke tahap degree sekarang... aku sekarang mengambil jurusan fizik industri..hmm.. ramai org d malaysia ni lbh trtmpu kepada kos engineering...am i right? actually kalo kt eropah la kan,, diorg smua 1stly akan amik kos fzk, then kalo dah x leh pegi jauh, br diorg amk engeneering...eh,apa yg aku melalut ni...
hmm....
brbalik kepada about myself, aku sbnrnya single lg...single d sini bkn brmakna x laku ka apa ka...
tp...ntahla...x smpi seru lg kot nk brkasih-kasihan...tp ok la..ada gk la rmai kawan..laki ada..pmpn pn ada...x kesah la kan.....
hmm...
aku sbnrnya suka gk jalan2,.hanging out ka...apa2 jela...pasal sukan 2 suka la men bola sepak,bola tmpar,pndek kata smua jnis bola la....tp bola jaring bukan...
hmm..
k.lah..ada keja sket ni...nalmaklum la sok ada test...ok2 nnt aku smbg len ek...
wassalam........